Mondo

Tampereen parhaat ravintolat, hotellit ja lähiretkikohteet

Tampereen parhaat ravintolat, hotellit ja lähiretkikohteet
Kotimaan suosikkikohde tarjoaa uutta nähtävää joka reissulla. Tee retki Hervantaan, nouse tehdasrakennuksen katolle, käy lähiluontokohteissa ja testaa rennot ravintolat.
Julkaistu: 6.6.2021

Seikkaile Hervannassa

Tampereen raitiovaunu aloittaa liikennöinnin elokuussa, ja sen päätepysäkki tulee olemaan Hervanta. Jo nyt tarjolla on kaikille avoimia koeajoja Mitä Hervantaan päästyään kannattaisi nähdä ja tehdä?

Herkuttelija piipahtaa kehutussa pizzeria Il Postossa (Insinöörinkatu 19). Ravintola hankkii raaka-aineet Italiasta, kohottaa taikinaa kaksi vuorokautta ja paistaa pizzat (12,90–15,90 euroa) lähes 500-asteisessa uunissa. Reunat kuplivat kauniisti, kuten autenttisessa napolilaisessa pizzassa kuuluukin.

Vastapäätä katua löytyy jo 30 vuotta toiminut Pub Kultainen Apina (Insinöörinkatu 30), jossa on kotoisa brittipubin tunnelma. Ravintola tuo maahan olut­erikoisuuksia, joita ei muualta saa.

Arkkitehtuurin ystävä käy Raili ja Reima Pietilän suunnittelemissa rakennuksissa, kuten Hervannan kirjastossa (Insinöörinkatu 38) ja Hervantakeskuksessa eli nykyisessä Kauppakeskus Duossa. Ostarin vanhan puolen kaarevat muodot ja oranssinsininen värimaailma jäävät mieleen. Nykyarkkitehtuurin helmiä on Kampusareena (Korkeakoulunkatu 7), jonka viherkatolle voi kivuta.

Elämyksellisessä Poliisi­museossa (Vaajakatu 2) voi vaikkapa istua mustan maijan rattiin. Uudessa Väritetty totuus -näyttelyssä taas pääsee näkemään väärennöksiä esimerkiksi Schjerf­beckin ja Picasson töistä.

Herkuttele ravintoloissa

Tampereella järjestetään joka vuosi Tamperrada-ruokatapahtuma, jossa kaupungin ravintolat valmistavat Baskimaasta tuttuja pintxoja. Tapahtuman pyörittäjien ravintola Koski Pintxo (Koskikatu 7) keskittyy näihin leipäpalan päälle aseteltuihin suupaloihin (3,50 euroa/kpl).

Sailor’s Bar & Grill (Hatanpään valtatie 4) panostaa rommeihin ja nakki­kioskiklassikoihin, kuten makkara­perunoihin ja hodareihin. Muita rentoja ravintoloita ovat esimerkiksi ramen-nuudelipaikka Aloha Ramen (Tuomiokirkonkatu 40), tokiolaisen sushiravintolan tunnelmaa tavoitteleva Fujimi (Aleksanterin­katu 29) ja Salsallada (Näsilinnankatu 21), joka tarjoaa cocktaileja ja pikkusyötävää Lähi-idästä Aasiaan.

Fiinimpään illalliseen mainio vaihtoehto on Sorella (Vuolteenkatu 20), joka keskittyy italialaisiin viineihin ja Väli­meren alueen ruokiin risotosta stifado-­pataan. Toinen mainio illallispaikka on Viinikan kaupunginosassa toimivan Lilla Hotelin ravintola Lillan Kök, joka tarjoilee fine dining -henkistä pohjoismaista ruokaa. Viiden ruokalajin menyyn (60–65 euroa) saa myös kasvisversiona.

Manserockin jäljillä

Kulttuurin saralla tunnetuimpia tamperelaisia ilmiöitä on manserock. Siihen voi syventyä esimerkiksi Solo Sokos Hotel Tornin alakerran Paja Barissa (Ratapihankatu 43), jossa on esillä tamperelaismuusikoiden soittimia, esiintymisvaatteita ja kultalevyjä.

Åkerlundinkadulta taas löytyy Tähtikatu, jonne ovat saaneet tähtensä muun muassa Popeda ja Juice Leskinen. Jos Leskisen elämä kiinnostaa, voit myös ladata pdf-­kartan (raitit.fi/juicentampere) ja lähteä omatoimiselle kävelykierrokselle hänen elämänsä tapahtuma­paikoille.

Villimpi vaihtoehto on Manse­rock-pakohuonepeli (getaway.fi/tampere). Treenikämpäksi lavastetussa huoneessa pitäisi 60 minuutin aikana selvittää, mihin rockyhtye Dööti Poisin laulaja Raipe on kadonnut.

Tee lähiluontoretki

Parinkymmenen kilometrin päässä keskustasta sijaitsee Kintu­lammi, joka valittiin vuoden retki­paikaksi 2020. Alueella on järviä, kangasmetsää, soita ja 15 kilometriä opastettuja rengas­reittejä patikoitavaksi. Omalla autolla liikkuva luonto­intoilija tekee retken Helvetinjärven tai Seitsemisen kansallispuistoon, jonne molempiin on Tampereelta runsaan tunnin ajomatka.

Finlaysonin katto­kävelyllä ihaillaan Tamperetta kattojen korkeudelta.

Kaupunkikävely katolla

Yksi viime aikojen kiinnostavimpia uutuuksia Tampereella on Finlaysonin entisen tehdasalueen katolle (Satakunnan­katu 18) avattu näköalapaikka. Ylhäältä löytyy sekä terassikahvila Café Katto että maisemien katseluun tarkoitettu Panorama Deck (4 euroa/hlö), jonka pitkospuilta avautuu uusi näkökulma lähialueen koskimaisemiin. Todellinen seikkailija varaa paikan tunnin pituiselle katto­kävelylle (29 euroa/hlö), jossa liikutaan historiallisten rakennusten katoilla turvavaljaisiin kiinnitettynä. Samalla opas kertoo tarinoita ympärillä avautuvista maisemista.

Grand Hotel Tammerin sisustuksessa on juhlava tunnelma.

3 × suosikkihotelli

Scandic Tampere City

Sijainti rautatieasemaa vastapäätä on täydellinen junalla liikkuvan kannalta. Pari vuotta sitten remontoidussa hotellissa on paljon tilavia perhehuoneita. Valopihalla toimiva ravintola tarjoaa kivat puitteet aamupalalle ja hotelli-illalliselle.

Grand Hotel Tammer

Vuonna 1929 avatussa historiallisessa hotellissa ovat yöpyneet merkkihenkilöt, ja täällä on esimerkiksi Mannerheimin nimikkohuone. Aulojen ja käytävien ylellinen sisustus luo juhlavan tunnelman.

Marriott Tampere City

Tampere-talon viereen avattu bisneshenkinen hotelli on siisti, tyylikäs ja toimiva majapaikka myös vapaa-ajan reissulle. Ylimmistä kerroksista on hyvät näkymät Tampereen yli.

Kommentoi »