Mondo

Tampereen kiinnostavimmat baarit ja kahvilat

Tampereen kiinnostavimmat baarit ja kahvilat
Mondo valitsi kolme paikkaa, joissa kannattaa käydä istumassa Tampereen-reissulla. Luvassa on muun muassa herkkupuusteja, hyvää olutta ja yksi salaisuus.
Julkaistu: 14.10.2018

Puusti

On mahdollista, että keväällä 2017 avatusta kahvila Puustista saa Suomen parhaan korvapuustin. Se on pehmeä ja lämmin mutta päältä mukavan rapea. Täytettä on sopivasti, ja taikinassa on makeutta tasapainottava ripaus suolaa. Paikkaa pyörittävä Heli Rapatti on harjoitellut täydellisen korvapuustin leipomista jo kymmenen vuotta. Salaisuus löytyy hänen mukaansa oikeasta voista, luomujauhoista ja ceyloninkanelista, joka maistuu paremmalta kuin yleisempi (ja halvempi) kassiakaneli. Perinteisten korvapuustien lisäksi tarjolla on muun muassa sokerikuorrutettu ruotsalaistyylinen versio sekä suolainen kreikanpuusti, jossa on fetaa, oliiveja ja aurinko­kuivattua tomaattia. Kahvila sijaitsee Tampere-talon vieressä, ja visiitti on helppo yhdistää esimerkiksi vierailuun Muumimuseossa.

Yliopistonkatu 50, cafepuusti.fi

Kahvila Puustin valikoimassa on sekä perinteisiä korvapuusteja että erilaisia versioita niistä.

Tiima

Paksun verhon takaa paljastuu ovi ja sen takaa nuhjuisilla huonekaluilla sisustettu hämyinen baari. Päivänvalo siivilöityy ikkunoita peittävien kangasverhojen läpi, ja ilmassa tuoksuvat drinkkien koristeeksi leikatut sitrushedelmät. Tiskin takana juomia sekoittaa parrakas mies. Tero Räisänen on tamperelainen baarimestari, jonka pitkäaikainen unelma toteutui, kun hän perusti kotikaupunkiinsa salakapakan. Tiima sijaitsee vanhan kellokaupan tiloissa, ja kaikkialla on vanhoja kelloja – jokainen eri ajassa. Salakapakassa on tiukat säännöt: tarkkaa osoitetta ei kerrota, kuvia ei saa ottaa ja puhelimet laitetaan äänettömälle. Tiima on tällä hetkellä Tampereen ainoa oikea cocktailbaari. Tiskillä ei ole oluthanoja, vaan täällä keskitytään juomien sekoitteluun. Maistamisen arvoinen on esimerkiksi baarin versio tämän hetken hittijuomasta, negronista.

Pyynikin Brewhouse

Seinällä roikkuu rivi kehystettyjä kunniakirjoja: World’s Best Dark Beer, Global Craft Beer Award… Ei jää epäselväksi, että Pyynikin käsityöläispanimon tuotteet ovat keränneet palkintoja maailmalla. Niitä pääsee maistelemaan keväällä 2018 avatussa Pyynikin Brewhousessa, joka on tamperelaisen pienpanimon ja ravintolajätti Restamaxin paikka. Kannattaa kokeilla ainakin talon myydyintä olutta, Mosaic Lageria, joka voitti kultamitalin World Beer Awards -kilpailussa vuonna 2017. Ruokaakin saa. Listan on suunnitellut Hans Välimäki, ja vaihtoehtoja löytyy etenkin ronskien liharuokien ystäville.

Pyynikin Brewhousesta saa palkittujen oluiden lisäksi ruokaa, vaikkapa valtavan kokoisen wieninleikkeen.
Kommentoi »