Apu

Tällaisena Linda Lampenius, 48, muistetaan - ja tältä hän näyttää nyt

Tällaisena Linda Lampenius, 48, muistetaan - ja tältä hän näyttää nyt
Linda Lampenius hätkähdytti aikoinaan Suomen klassisen musiikin piirejä.
Julkaistu: 26.3.2018

Bromman asuinalueella Tukholman asuva suomenruotsalainen Linda Lampenius on taiteilija ja huippuviulisti, suomalaisen median monessa sopassa tahtomattaankin keitetty julkkis ja kansainvälisen median haastattelema taiteilija.

Siro, tyttömäinen Linda Lampenius, 48, on edelleen se, miksi hän lapsuudestaan lähtien valmistautui – viulisti. Ruotsissa hän on suosittu esiintyjä, jota pyydettiin soittamaan muun muassa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhliin Kungsträdgårdeniin.

Hän on myös puolustusasianajaja Martin Cullbergin vaimo ja kahden suloisen tyttären, Olivian, 9, ja Cecilian, 5, äiti.

Suomessa, joka on edelleen Lampeniukselle rakas kotimaa, hänet muistetaan seksikkäänä viulistina, joka poseerasi pvc-puvussa kyykkyasennossa. Häntä ihailtiin ja samalla katsottiin karsaasti. Lahjakas saa olla, kaunis mutta seksikäs ei – ei varsinkaan klassinen muusikko.

Linda Lampenius vuonna 2001.

Linda Lampeniuksen elämäntarina on niin monipolvinen, että hän valmistelee siitä parhaillaan kirjaa. Sen työnimi on Två liv, Kaksi elämää.

Forumin kustantaman kirjan on tarkoitus ilmestyä tänä vuonna, ja siinä taiteilija kertoo oman versionsa kaikesta, mitä on tapahtunut.

– Aluksi ajattelin kirjoittaa kirjan syömishäiriöstäni, mutta nyt edessäni on pian valmistuva elämäkerta. Kerron siinä kaikista kokemuksistani, hyvistä ja huonoista. Minulla on ollut rikas elämä, mutta syömishäiriöt elävät omaa elämäänsä pimeydessä.

Kommentoi »