Apu

Syrjäytyneistä nuorista miehistä kertova Logged in -dokumentti tänään Yle TV2 klo 23:15

Logged in lyhyt dokumenttisarja kertoo viidestä syrjäytyneestä pari-kolmekymppisestä miehestä.
Kuvat YLE Kuvapalvelu

Sami Kieksin ohjaama ja käsikirjoittama lyhytdokumenttisarja Logged in saa pikauusinnan TV2:ssa. Kaikki viisi jaksoa esitetään yhteen putkeen, ja sarja löytyy myös Yle Areenasta.

Logged in kertoo viiden syrjäytyneen pari-kolmikymppisen miehen tarinan. Yksi lipittää olutta aamusta alkaen, toinen rännittää amfetamiinia ja kolmas elää energiajuomilla ja tupakalla.

Päähenkilöitä yhdistävät aiemmat ongelmat koulukiusaamisesta köyhyyteen sekä pelaaminen ja tietokoneet. Joni, 24, sanoo pelanneensa kymmeniätuhansia tunteja: ”Miksi lopettaa jotakin, jossa on hyvä?”

Pelaaminen on pelastus ulkomaailman ongelmista ja samalla sosiaalista toimintaa, kuulumista joukkoon tarvitsematta poistua kotoa. Muutosta elämään etsitään oman asunnon, koulusta valmistumisen tai vaikka vieroitushoidon kautta. 

Ongelmat juontavat juurensa syvälle.

”Jo lapsena tuli syrjääntyneisyyden tunne. On hyvät ihmiset ja sit on meitsi”, toteaa kotoa 18-vuotiaana pelaamisen takia potkittu Henri, 33. 

Toisille tulevaisuus on epäselvä.

”En oo oikeastaan koskaan käynyt missään”, sanoo kerran viikossa kuntouttavaan työtoimintaan osallistuva Patrik, 22. ”Ulos liikutaan, jos on pakko.”

Keskiviikko klo 23.15 TV2, Yle Areena.

Julkaistu: 18.3.2020
1 kommentti