Sydänleikkauksen jälkeen Atik Ismail kuulee elämisen äänen kovempana: "Arpi ei herätä muita tunteita kuin kiitollisuutta hyvästä hoidosta"
Arpeni tarina
Sydänleikkauksen jälkeen Atik Ismail kuulee elämisen äänen kovempana: "Arpi ei herätä muita tunteita kuin kiitollisuutta hyvästä hoidosta"
Entisen huippujalkapalloilijan Atik Ismailin mätä aorttaläppä vaihdettiin avosydänleikkauksessa uuteen. "Noutaja olisi voinut tulla koska tahansa."
28.6.2022
 |
Apu Terveys

"Huhtikuussa 2020 tunsin kipua rinnassa, kun olin pyöräilemässä. Vaimoni sanoi, että nyt lähdet lääkäriin. Kuopion yliopistollisessa sairaalassa kardiologi löysi ultraäänitutkimuksessa aortan laajentuman. Elokuussa pääsin leikkaukseen, jossa laajentuma oli tarkoitus korjata.

Leikkauspöydällä löytyi kuitenkin myös täysin mätä aorttaläppä. Se oli niin loppuun kulunut, että noutaja olisi voinut tulla koska tahansa. Läppä vaihdettiin samassa operaatiossa. Olen todella kiitollinen hoidosta ja hyvästä kuntoutuksesta. Toipumisessa auttoivat urheilijataustani ja joogaharrastukseni. Jooga on antanut mielenrauhaa.

Leikkauksen jälkeen minua on häirinnyt uuden, mekaanisen läpän kova ääni. Varsinkin jos makaan selälläni tai vasemmalla kyljelläni, sydämen sykkeen tuntee ja kuulee kovemmin kuin ennen. Kuntouttajani sanoi, että eikö ole vain kiva, että sydämen äänen kuulee oikein kunnolla – ainakin tietää elävänsä. Tämä nauratti minua.

Arpi ei herätä muita tunteita kuin kiitollisuutta hyvästä hoidosta. Se pysyy aika hyvin piilossa, koska tässä iässä ei viitsi juuri kulkea ylävartalo paljaana kaupungilla. Ei ole enää sixpackiä, jota näytellä."

Kommentoi »