Suomi-rock raikasi Fuengirolassa
Ajanviete
Suomi-rock raikasi Fuengirolassa
”Kas kun tätä ei aiemmin ole keksitty”, Virve Rosti sanoo Fuengirolan suomalaisfestivaalista. Kahdeksan artistin ja monituhatpäisen festarikansan seassa rokkaa myös viitisenkymmentä Apu-kerhon matkalaista. Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro toimi Apu-kerhon emäntänä.
2Kommenttia
Julkaistu 4.11.2015
Apu

Reggae-rouvat. Aini Wallenstjerna ja Marja-Leena Vikman lähtivät Apu-kerhon matkalle pikapäätöksellä. Marja-Leenan ehdoton suosikki on Jukka Poika. Myös Virve Rosti sykähdyttää. – Niin, ja Popedan Pate on ihana!

Popeda-perhe. 14-vuotias sipoolainen Popeda-fani Juho Gröndahl houkutteli Anne-äitinsä ja Tero-isänsä Fuengirolaan perheen ensimmäiselle etelänmatkalle. – Popedan kundit ovat parhaita! Lavalla on mahtava energia, Juho hehkutti. 

Sirpa. Arttu Wiskari ampaisi Fuge Festiin suoraan syn­nytyksestä. Apu-kerhon matkalaiset pääsevät haastattelemaan Arttua. Sirpa Lepola saa myös nimmarin ja halauksen. – En päässyt mukaan, kun Arttu tarjosi Sirpoille illan Helsingissä, joten piti tulla Fuengirolaan asti häntä tapaamaan!

Vedossa. Popedan Pate Mustajärvi lensi Malagaan vasta keikkapäivänä. Ahkera bändi lomailee Aurinkorannikolla muutaman päivän. Popeda päättää Fuge Festin ja nostaa fiiliksen ryminällä kattoon. Hoikistunut Pate on elämänsä vedossa. 

Tähti. Jari Sillanpää poistuu Palacio De La Pazista turvamiesten saattelemana heti keikan jälkeen kaikkensa antaneena. Hänellä on festivaalin lyhin keikkamatka, sillä Sillanpäällä on asunto Benalmadenassa, aivan Fuengirolan kupeessa. 

Rock-paidat. Cata Palmroth ja Elvis Viljanen myyvät festareilla ja verkkokaupassaan rock-paitoja. Fuge Festissa suosituin on tapahtuman oma paita, mutta myös Popeda- ja Jari Sillanpää -paidoilla on kova menekki.  

Suomi-mies. Antti ”Pizza” Pekkarinen muistetaan Jyrki-ohjelmasta. Hän pyörittää Fuengirolassa suomalaisille tärkeää Centro Finlandia -tapahtumakeskusta ja julkaisee suomenkielistä kaupunkilehteä. Hän hoitaa ruoat Fuge Festiin.

Jättiläinen. Yön Minne tuulet vie -kappale kipuaa Fuge Festin aikana Iskelmän listalla ykköseksi, ohi Jari Sillanpään Sinä ansaitset kultaa -hitin. Olli Lindholm ja kumppanit ottavat tehot irti Aurinkorannikon matkastaan ja käyvät Mijasin härkätaisteluareenalla tekemässä musiikkivideon. 

Teksti Marja Aarnipuro kuvat Xabier Mikel Laburu

LUE LISÄÄ TORSTAINA ILMESTYVÄSTÄ AVUSTA!

2 kommenttia