Suomalaisyritys tekee käytetyistä paristoista lannoitetta pelloille
Puheenaiheet
Suomalaisyritys tekee käytetyistä paristoista lannoitetta pelloille
Kokkolalainen soveltavan kemian professori oli pohtinut mahdollisuutta hyödyntää alkaliparistoista eriytettyä sinkkiä ja mangaania maatalouden hivenaineina.
Julkaistu 31.3.2019
Apu

Maanviljelijä, sarjayrittäjä Petri Huhtalan yritys Tracegrow tekee ensimmäisenä maailmassa käytettyjen alkaliparistojen hivenaineista lannoitteita pelloille.

Huhtala yhtiöineen on toiminut Kokkolan kemian teollisuuden klusterin urakoitsijana jo vuosikymmeniä. Tracegrow-firman liiketoiminnan hän pelasti yliopistotutkijoiden pöytälaatikon pohjalta, vinkin hän sai tutultaan.

Kokkolalainen soveltavan kemian professori oli pohtinut mahdollisuutta hyödyntää alkaliparistoista eriytettyä sinkkiä ja mangaania maatalouden hivenaineina. Ne säästävät luontoa typen ja fosforin yliannostukselta ja voivat merkittävästi auttaa maailman kuivien alueiden viljelijöitä.

USA:ssa tehdyissä kokeissa hyviä tuloksia

Tracegrow’n ensimmäinen tuotantolaitos nousi Kärsämäelle vuoden 2017 lopulla. Tracegrow oli ehdolla Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2017 ympäristöpalkinnon saajaksi. Yritys on saanut jakelusopimuksia Suomen ja Baltian alueelle. Myös USA:ssa tehdyissä viljelykokeissa on saatu erittäin hyviä tuloksia.

Tracegrow valmistaa lannoitteita, mutta myös myy teknologiaansa alan muille yrityksille.

Tavoittelee viidessä vuodessa 100 miljoonan liikevaihtoa

Maailmanlaajuisten mikroravinnemarkkinoiden potentiaalin arvioidaan kasvavan 8,3 miljardiin dollariin vuoteen 2023 mennessä. Tracegrow itse tavoittelee viiden vuoden kuluessa 100 miljoonan euron liikevaihtoa.

Kommentoi »