Stubbin kuva-arvoitus
Puheenaiheet
Stubbin kuva-arvoitus
Marja Aarnipuro, päätoimittaja: "Kiinnostavinta minusta on se, mitä aikoo kansansuosikki Alexander Stubb, joka julkaisi Kataisen eroilmoitusta edeltävänä iltana Twitterissä Kesärannan terassilta otetun kuvan..."
8.4.2014
 |
Apu

En osaa paheksua pääministeri Jyrki Kataisen jättäytymistä kotimaanpolitiikan ulkopuolelle. Hän haluaa kansainvälisiin tehtäviin, ja ne ovat tarjolla juuri nyt. Minusta Kataisella on oikeus omaan urasuunnitteluun. Hän ei ole korvaamaton eikä Suomi hänen lähtöönsä kaadu. Hallituksen muodostavat puolueet.

Kataisen lähtöilmoitus osutettiin kokoomuksen kannalta taktisesti oivalliseen aikaan. Julkisuutta varmasti piisaa, kun spekuloidaan uuden puheenjohtajan nimellä, seurataan puoluekokousta ja arvioidaan tuoreen pääministerin toimintaa. Ja hups, pian ollaankin kevään 2015 eduskuntavaaleissa.

Aikaistettuja vaaleja Kataisen lähdöstä tuskin seuraa. Ne tulisivat kalliiksi, eikä kampanjointiin jäisi kunnolla aikaa. Tuskin niitä kukaan tosissaan haluaakaan, vaikka opposition kuuluukin sanoa niin.

Keväästä tulee kiinnostava. Demarit päättävät omasta linjastaan. Tästä lehdestä löytyvät sekä Jutta Urpilaisen että Antti Rinteen haastattelut, jotta voitte itse vertailla heidän näkemyksiään.

Pian myös kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat alkavat ilmoittautua. Kiinnostavinta minusta on se, mitä aikoo kansansuosikki Alexander Stubb, joka julkaisi Kataisen eroilmoitusta edeltävänä iltana Twitterissä Kesärannan terassilta otetun kuvan ja kommentoi englanniksi: ”Minä niin rakastan tätä pääministerin virka-asunnolta avautuvaa maisemaa.”

Kommentoi »