Stella-vaimo pisti Sir Anthony Hopkinsin elämän uusiksi: Hän toi herkemmän puoleni esiin
Kulttuuri
Stella-vaimo pisti Sir Anthony Hopkinsin elämän uusiksi: Hän toi herkemmän puoleni esiin
Sir Anthony Hopkins teki kuudenkympin kriisin seurauksena kaksi suurta ratkaisua.
Julkaistu 10.12.2017
Apu

Legendaariseen näyttelijään Sir Anthony Hopkinsiin, 79, iski 1990-luvun lopulla kuudenkympin kriisi.

- Pidin pitkän loman ja käsittelin henkilökohtaisia asioitani, Hopkins kertoo.

Mietintätauko johti kahteen suureen ratkaisuun: ensin vuonna 2000 hänestä tuli Yhdysvaltain kansalainen, ja kaksi vuotta myöhemmin hän erosi toisesta vaimostaan.

– En ole hyvä parisuhteissa, hän totesi eron jälkeen.

Uusi vuosituhat alkoi toimintaelokuvalla Vaarallinen tehtävä 2. Sitä seurasi kaksi jatko-osaa Uhrilampaat-elokuvalle: Hannibal ja Punainen lohikäärme. Työkiireiden keskellä hän ehti antiikkikauppaan, jossa hän tapasi nykyisen vaimonsa, Kolumbiasta kotoisin olevan Stella Arroyaven, 61.

– Hän oli välitön ja tuli heti halaamaan minua. Se oli tällaiselle jäykälle walesilaismiehelle melkein sokki.

Stella kuitenkin sulatti Tonyn sydämen.

– Olin todella lukossa, kun tapasimme. Mietin aluksi, miksi minua paljon nuorempi nainen on kiinnostunut minusta. Luottamus ja ymmärrys syntyivät pikkuhiljaa.

Yksinäiset päivälliset lähiravintoloissa kirjan kanssa vaihtuivat terveellisempään ja sosiaalisempaan elämään.

– Aiemmin söin yksipuolisesti pastaa, silloin tällöin kalaa, mutta välttelin vihanneksia. Saatoin syödä toisinaan tomaatteja ja banaaneja, mutta leipä ja keksit olivat heikkouteni.

Pari avioitui vuonna 2003. Siitä lähtien Stella on huolehtinut, että Hopkins syö terveellisesti. Rakastunut mies hoikistui huomattavasti suhteen alussa ja hänen elämänasenteensa kirkastui. 

– Stella on saanut herkemmän puoleni esiin. Hän on saanut minut jopa tanssimaan, kävelemään käsi kädessä meren rannalla, maalaamaan, säveltämään ja soittamaan pianoa pitkän tauon jälkeen. Tiedän, että hän on viimeinen rakkauteni. 

Hopkins maalaa abstrakteja teoksia Malibun-kotinsa ateljeessa.

– Maalaan nopeasti. En pelkää epäonnistumista, mutta jos jään analysoimaan töitäni, lopetan niiden tekemisen kokonaan. Maalaan yleensä kolmea työtä samaan aikaan. Se on minulle kuin terapiaa.

Näytteleminen on vieläkin hänen ensirakkautensa, mutta 2000-luvun puolivälistä hän on tehnyt sitä pitkälti omilla ehdoillaan, kuten elokuvissa Aleksanteri (2004), Todiste (2005), Maailman nopein intiaani (2005), Bobby (2006), Fracture – murtumaton (2007), You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010), Thor (2011), Hitchcock (2013), Thor: The Dark World (2013) ja Noah (2014).

– Olen onnellinen, kun työskentelen. Kunnioitan työkavereitani, tulen ajallani töihin ja osaan vuorosanani. Pidän aikaisista aamuheräämisistä, aamupalasta muiden alan ihmisten kanssa kuvauspaikalla, roolihenkilön vaatteisiin pukeutumisesta ja repliikkien toistamisesta.

Hopkins täyttää tämän vuoden viimeisenä päivänä kahdeksankymmentä. Hänen syntymäpäivänsä ovat yleensä jääneet uudenvuodenjuhlien jalkoihin, mutta seitsemänkymppisiä hän juhli kotiseuduillaan lapsuudentuttujensa kanssa.

– Stella järjesti juhlat ja varoitti kaikkia etukäteen, että saatan vetäytyä omiin oloihini aikaisin. Se on pinttynyt tapa, josta en pääse eroon.

Myös tällä kertaa juhlien järjestäminen on Stellan vastuulla.

– Pidän vanhana olemisesta. Olen rauhallisempi, avarakatseisempi ja suvaitsevampi kuin nuorena. En kadu mitään, vaikka en ole aina elänyt esimerkillisesti. Olen sanonut ilkeitä asioita ja minusta on sanottu pahoja asioita, mutta mielestäni on hyvä antaa vanhat teot anteeksi ja jatkaa elämää eteenpäin. Negatiivisuus, kyynisyys ja kateus repivät sisintä.

Kaiken kaikkiaan hän ynnää elämänsä hyväksi.

– Työt ovat vieneet minua ympäri maailmaa, olen asunut loistohotelleissa ja tienannut hyvin. Nyt nautin ja otan päivän kerrallaan, sillä tiedän, että yhdessä silmänräpäyksessä kaikki on ohi.

Töitä hän ei aio lopettaa. Hänet on nähty viimeksi Westworld-sarjassa ja elokuvissa Transformers: Viimeinen ritari ja Thor: Ragnarök. Parhaillaan hän kuvaa televisioelokuvaa King Lear.  

– Vaimoni on joskus huolissaan työtahdistani, mutta kaadun ennemmin saappaat jalassa kuin joutilaana. En kuitenkaan tee pitkiä sopimuksia, sillä nautin vapaudestani.

Lue lisää:

Teksti Kirpi Uimonen, kuva All Over Press ja MV Photos

Kommentoi »