Apu

Soiri ja Kamara ratkaisivat Huuhkajien voiton Kreikasta

Soiri ja Kamara ratkaisivat Huuhkajien voiton Kreikasta
Suomi jatkoi hienoja otteitaan Kansojen liigassa Tampereen myöhäisottelussa. Pyry Soiri ja vahvaa nousua keskikentän ankkuriksi tekevä Glen Kamara huudattivat 10 000-päistä yleisöä ja kannattajajoukkoa sinetöimällä maaleillaan 2-0-voiton yllättävänkin kesystä Kreikasta.
Kuvat All Over Press

Huuhkajien taannoinen tuskatila ja henkis-pelillinen anemia on nykyisin vain ikävä muisto. Markku Kanervan miehistön voittokulku sai jatkoa Ratinan stadionilla, eikä ennakkoon C-divisioonan kakkoslohkon vaikeimmaksi vastukseksi arvioidulla Kreikalla ollut jo perinteeksi muodostunutta loppupuolen pikkupaniikkia lukuun ottamatta lainkaan todellisia maalipaikkoja tai kunnon otetta pelistä.

Pyry Soiri iski Huuhkajat 1-0-johtoon heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla. Simon Skrabb keskitti laidasta maalille, ja pallo pomppasi kreikkalaistopparin kautta Soirille vitosen viivalle. Soiri tuikkasi kylmänviileästi pallon maalivahdin jalkojen välistä sisään ja ryntäsi vähemmän viileästi villiin liukutuuletukseen.

Soirille, 24, maali oli jo neljäs 12 A-maaottelussa. Iloinen ratkaisija oli lähellä toistakin osumaa, mutta laukaus osui tolppaan.

- Olen hyökkäävä pelaaja ja haluan ratkaista. Jokainen maali on tärkeä ja tuo lisää itseluottamusta. Näin, kun keskitys putosi eteen; olin varma, että laitan pallon sisään, hän virnisti.

Ratinan yleisön ja kannattajaryhmä Pohjoiskaarteen joukosta kuului kohahdus, kun kolmessa edellisessä ottelussa maaleista vastannut Teemu Pukki otettiin 12. minuutilla vaihtoon. Hyökkääjä nilkutti takareittään pidellen ja kiroillen kyyneleet silmissä penkille.

Suomelta löytyi kuitenkin leveyttä. Kentän ehdoton kuningas oli toisen osuman 89. minuutilla Robin Lodin upeasta esityöstä tällännyt Glen Kamara, joka pelasi keskikentällä käytännössä virheettömän ottelun. Fiksusti sijoittuneesta, tärkeitä katkoja ottaneesta ja maltilla peliä rakentaneesta parikymppisestä Kamarasta on kasvamassa maajoukkueuransa lopettaneen Perparim Hetemaj’n manttelinperijä tärkeälle paikalle.

Kreikalle ottelun tärkeys näkyi passiivisuuteen asti menneessä varmistelussa. Suomi selviytyi omassa päässä pääosin kuivin jaloin, tosin Jukka Raitala vasemmalla ja Jere Uronen oikealla olivat ajoittain vaikeuksissa Kreikan murtaumislinjoja hakeneen Kostas Fortounisin kanssa.

Vieraiden paras pelaaja oli silti maalivahti Vassilis Barkas, jonka komeat reaktiotorjunnat ja vastaantulot pelastivat Kreikan isommalta selkäsaunalta.

Koko Huuhkaja-ryhmästä paistaa tällä hetkellä peli-ilo, itseluottamus ja henkinen sekä pelillinen tasapaino. Markku Kanerva kiitteli sekä joukkuettaan että yleisöä, ja pelaajien juhlinta kannattajaryhmä Pohjoiskaarteen edessä kunniakierroksineen ei jättänyt ketään viilenevässä illassa kylmäksi.

Julkaistu: 15.10.2018
Kommentoi »