Apu

Seksisymboli Sami Kuronen: "Parisuhteissa epäonnistumisprosenttini on täysi sata”

Seksisymboli Sami Kuronen: "Parisuhteissa epäonnistumisprosenttini on täysi sata”
Juontaja Sami Kuronen kysyy tv-pariskunnilta iltanuotioilla, miksi petit kumppaniasi. Hän puhuu parisuhteista telkkarissa ja radiossa. Suomen seksikkäimmäksi valitun miehen omissa parisuhdetaidoissa on kuitenkin petraamisen varaa.
Julkaistu: 18.2.2021
Eeva-lehti järjesti vuosien ajan lukijaäänestyksen Suomen seksikkäimmästä miehestä. Arvonimen saivat muun muassa pääministeri Matti Vanhanen (2005), näyttelijä Peter Franzén (2012) ja oopperalaulaja Waltteri Torikka (2015).
Hänen luokseen olemme menossa kyläilemään.
Kuronen on yksi Suomen tunnetuimmista radiopersoonista, mutta profiloitunut viime vuosina lukuisten rakkausrealityjen juontajana tv:ssä. Hänen luotsaamiaan ohjelmia ovat muun muassa Temptation Island Suomi, Suomen Unelmien poikamies ja Miss Suomi -finaalilähetykset.
Nykyisin hän on myös kirjailija.

Pehmopornahtava rakkausnovellikokoelma

Marraskuussa ilmestyi Kurosen ja Ilkka Ihamäen kirjoittama rakkausnovellikokoelma Sensuellit iltasadut (Otava). Harlekiini-romaaneja muistuttavassa ja pehmopornahtavassa teoksessa Sami-niminen päähenkilö päätyy viettämään kiihkeitä lemmenhetkiä naapurimökin blondin, uhmakkaan kiinteistövälittäjän, kuntosalilla treenaavan yksinhuoltajaäidin ja lukuisten muiden naisten kanssa.
Kurosen ura näyttää pyörivän jatkuvasti seksuaalisuuden ja halvan erotiikan ympärillä. Mutta miten niin on päässyt käymään?
Miten Kurosesta tuli erotiikan ekspertti?
Eron jälkeen Kuronen teki havainnon: pyykit eivät peseydykään itsestään ja imuriin täytyy tarttua omin käsin, jos haluaa saada villakoirat pois nurkista.
Uinuva rivitalolähiö Helsingin ja Vantaan rajan tuntumassa. On harmaata ja kalseaa. Taivaalta tuhnuttaa räntää.
Täällä Suomen seksikkäin mies asuu.
Hän on ovella vastassa. Säteilee levollista charmia ja toivottaa vieraat peremmälle kotiinsa. Asunto on kuin sisustuslehdestä repäisty: tumma designkeittiö ja hohtava spa-osasto. Olohuoneen seinällä roikkuu valkoinen sähkökitara.
– Haluuttekste kahvia, hän kysyy ja pöräyttää kahvikoneen käyntiin.
Koti on Sami Kurosen valtakunta. Täältä hän ei mielellään poistu. Viime vuodet ovat olleet työvoittoisia ja vapaalla ollessaan hän haluaa vain olla. Katsoa televisiota, käydä saunassa ja laittaa ruokaa. Nykyisin hän on myös kodin hengetär. Sellaiseksi hänen piti opetella seitsemän vuotta sitten erottuaan tyttärensä äidistä.
Hän kertoo tehneensä silloin havainnon: pyykit eivät peseydykään itsestään ja imuriin täytyy tarttua omin käsin, jos haluaa saada villakoirat pois nurkista. Tai ainakin melkein. Käy hänellä siivojakin, jonka oli tarkoitus tulla myös tänään. Mutta siivooja oli ajanut ojaan.
– Se tekee ihan mitä haluun, Kuronen paljastaa.
Oho!
– Ei siis sellaisia palveluita! hän selventää.
– Se on kaiken lisäksi mies.

"Varsinkin aiemmin olin sellainen perusmököttäjä"

Temptation Islandin idea on kutakuinkin tämä: neljä pariskuntaa viedään paratiisisaarelle. Siellä parit erotetaan toisistaan kolmen viikon ajaksi. Varatut naiset viettävät aikansa kymmenen sinkkumiehen ja varattujen miehet kymmenen sinkkunaisen seurassa. Soppaan lisätään reilu annos juhlimista ja alkoholia. Eihän siitä hyvää seuraa. Osallistujat lankeavat yksi toisensa jälkeen. Se on tietysti koko ohjelman tarkoituskin.
Toilailuja selvitellään myöhemmin iltanuotion loimottaessa. Nieleskellen ja kyynel silmässä.
Tulen äärellä osallistujia grillaa juontaja Sami Kuronen.
Sami Kurosella on paljon tatuointeja. – Näihin on jäänyt vähän koukkuun.
Työ muiden ihmisten parisuhdehulinoiden keskellä on pannut Suomen seksikkäimmän miehen miettimään myös omaa parisuhdehistoriaansa.
Hän kertoo kokeneensa elämässä monia fantastisia ihmissuhteita. Kaikki ovat päättyneet silti syystä tai toisesta eroon. Hän myöntää, että monesti ongelma on ollut hänessä itsessään. Tarkemmin ottaen puhumisen vaikeudessa.
– Varsinkin aiemmin olin sellainen perusmököttäjä. Vetäydyin kuoreeni ja kelailin asioita omassa päässäni useammankin päivän ajan. En osannut sanoittaa tunteitani ja puhua ongelmia halki. Jos rinnalla on ollut joku vähän temperamenttisempi tapaus, eihän sellainen toiminut yhtään, hän erittelee sulavasti.
"Facebookiin laittaisin merkinnän: it’s complicated."
Kokemukset Temppari-kuvauksista ovat rohkaisseet kuitenkin puhumaan. Hän kertoo huomanneensa, että harvoin suun avaamisesta mitään huonoa seuraa. Nykyisin hän puhuu tunteistaan yhä avoimemmin, rohkeammin ja rehellisemmin.
Oman elämänsä parisuhteiden erikoismieheksi hänestä ei silti ole.
– Omissa parisuhteissani epäonnistumisprosentti on täysi sata. Eli ei tässä hirveän hyvin ole mennyt.
Oletko sinkku?
Sitä Suomen seksikkäin mies ei halua julkisesti sanoa.
– Facebookiin laittaisin merkinnän: it’s complicated.
Sami Kurosen koko haastattelu Avussa 7/2021.

Sami Kuronen

  • Syntyi: 21. tammikuuta 1974 Uudessakaupungissa.
  • Perhe: 11-vuotias tytär.
  • Työelämä: Työskennellyt radiojuontajana muun muassa Auran Aalloilla, Radio Suomipopilla ja Radio Aallossa. Televisiojuontajana ohjelmissa Stage, Suomen Unelmien poikamies, Temptation Island Suomi ja Toisenlaiset äidit.
  • Muuta: julkaissut ruokakirjat Elämäni reseptit (2019) ja Junnut kokkaa (2020) yhdessä veljensä Pasi Kurosen kanssa ja eroottisen novellikokoelman Sensuellit (2020) yhdessä Hovimuusikko Ilkkana tunnetun Ilkka Ihamäen kanssa.
  • Ajankohtaista: Temptation Island Suomi 9. kausi keskiviikkoisin ja torstaisin Nelosella ja Ruudussa.
1 kommentti