Apu

Sami Kuronen: ”En koe olevani ekstrarohkea oikein missään – heittäytymisen suhteen olisi petrattavaa aika paljonkin”

Sami Kuronen: ”En koe olevani ekstrarohkea oikein missään – heittäytymisen suhteen olisi petrattavaa aika paljonkin”
Juontaja Sami Kuronen kysyy tv-pariskunnilta iltanuotioilla, miksi petit kumppaniasi. Hän puhuu parisuhteista telkkarissa ja radiossa. Suomen seksikkäimmäksi valitun miehen omissa parisuhdetaidoissa on kuitenkin petraamisen varaa.
Julkaistu: 1.3.2021

Eeva-lehti järjesti vuosien ajan lukijaäänestyksen Suomen seksikkäimmästä miehestä. Arvonimen saivat muun muassa pääministeri Matti Vanhanen (2005), näyttelijä Peter Franzén (2012) ja oopperalaulaja Waltteri Torikka (2015).

Hänen luokseen olemme menossa kyläilemään.

Kuronen on yksi Suomen tunnetuimmista radiopersoonista, mutta profiloitunut viime vuosina lukuisten rakkausrealityjen juontajana tv:ssä. Hänen luotsaamiaan ohjelmia ovat muun muassa Temptation Island Suomi, Suomen Unelmien poikamies ja Miss Suomi -finaalilähetykset.

Nykyisin hän on myös kirjailija.

Eron jälkeen Kuronen teki havainnon: pyykit eivät peseydykään itsestään ja imuriin täytyy tarttua omin käsin, jos haluaa saada villakoirat pois nurkista.

Marraskuussa ilmestyi Kurosen ja Ilkka Ihamäen kirjoittama rakkausnovellikokoelma Sensuellit iltasadut (Otava). Harlekiini-romaaneja muistuttavassa ja pehmopornahtavassa teoksessa Sami-niminen päähenkilö päätyy viettämään kiihkeitä lemmenhetkiä naapurimökin blondin, uhmakkaan kiinteistövälittäjän, kuntosalilla treenaavan yksinhuoltajaäidin ja lukuisten muiden naisten kanssa.

Kurosen ura näyttää pyörivän jatkuvasti seksuaalisuuden ja halvan erotiikan ympärillä. Mutta miten niin on päässyt käymään?

Miten Kurosesta tuli erotiikan ekspertti?

– Jos on kaunis kuori, mutta sisältä ei kumpua mitään, kiinnostuskin lopahtaa nopeasti. Seksikkyys tulee ihan muista asioista kuin ulkonäöstä, Sami sanoo.

Pakko opetella

Uinuva rivitalolähiö Helsingin ja Vantaan rajan tuntumassa. On harmaata ja kalseaa. Taivaalta tuhnuttaa räntää.

Täällä Suomen seksikkäin mies asuu.

Hän on ovella vastassa. Säteilee levollista charmia ja toivottaa vieraat peremmälle kotiinsa. Asunto on kuin sisustuslehdestä repäisty: tumma designkeittiö ja hohtava spa-osasto. Olohuoneen seinällä roikkuu valkoinen sähkökitara.

– Haluuttekste kahvia, hän kysyy ja pöräyttää kahvikoneen käyntiin.

Koti on Sami Kurosen valtakunta. Täältä hän ei mielellään poistu. Viime vuodet ovat olleet työvoittoisia ja vapaalla ollessaan hän haluaa vain olla. Katsoa televisiota, käydä saunassa ja laittaa ruokaa. Nykyisin hän on myös kodin hengetär. Sellaiseksi hänen piti opetella seitsemän vuotta sitten erottuaan tyttärensä äidistä.

Hän kertoo tehneensä silloin havainnon: pyykit eivät peseydykään itsestään ja imuriin täytyy tarttua omin käsin, jos haluaa saada villakoirat pois nurkista. Tai ainakin melkein. Käy hänellä siivojakin, jonka oli tarkoitus tulla myös tänään. Mutta siivooja oli ajanut ojaan.

– Se tekee ihan mitä haluun, Kuronen paljastaa.

Oho!

– Ei siis sellaisia palveluita! hän selventää.

– Se on kaiken lisäksi mies.

Ulkoinen koreilu ei kuulu Samin luonteenlaatuun. Hän sanoo luottavansa pukeutumisasioissa simppeliin tyyliin.

Sydämen sivistys

Keittiön kirjahyllystä pilkistää kaksi ruokakirjaa: Elämäni reseptit (2019) ja Junnut kokkaa (2020). Ne hän on kirjoittanut yhdessä veljensä, keittiömestari Pasi Kurosen kanssa.

Varsinkin jälkimmäinen teos on Sami Kuroselle tärkeä. Sen tekemisessä auttoi erityisen tärkeä henkilö, hänen 11-vuotias Oona-tyttärensä. Hänen ympärilleen Sami Kurosen elämä on nivoutunut. Kaikesta kiireestä huolimatta.

Elämäsi nainen?

– Hän on ja on sitä aina. Sitä ei mikään tilanne muuta. Se suhde ei tule päättymään koskaan.

Hänellä on silmää myös naiskauneudelle.

Miss Suomi Michaela Söderholmin kanssa hän seurusteli kahden vuoden ajan. Joku voisi sanoa, että sen parempaa saalista ei tästä maasta löydy. Hän ei tietenkään ajattele näin. Titteleillä ei ole hänelle merkitystä.

Naisessa tärkeintä on luonne ja sydämen sivistys.

– Jos on kaunis kuori, mutta sisältä ei kumpua mitään, kiinnostuskin lopahtaa nopeasti. Seksikkyys tulee ihan muista asioista kuin ulkonäöstä, hän runoilee.

Ulkoinen koreilu ei kuulu hänen luonteenlaatuunsa. Hän sanoo luottavansa pukeutumisasioissa simppeliin tyyliin. Farkut ja t-paita ovat hänen univormunsa.

Hihojen alta pilkistävät tatuoinnit.

– Näihin on jäänyt vähän koukkuun, hän selittää.

Hän kääräisee hihaansa ja esittelee oikean kätensä hauislihastaan. Käsivarteen on tatuoitu rykelmä tähtikuvioita. Yksi kutakin Temptation Island Suomi -kautta kohden.

Temptation Islandin osallistujista Sami sanoo ajattelevansa, että jokaisella on motiivinsa. Osa hakee julkisuutta, osa etsii aidosti vastauksia omaan parisuhteeseensa.

"Varsinkin aiemmin olin sellainen perusmököttäjä"

Temptation Islandin idea on kutakuinkin tämä: neljä pariskuntaa viedään paratiisisaarelle. Siellä parit erotetaan toisistaan kolmen viikon ajaksi. Varatut naiset viettävät aikansa kymmenen sinkkumiehen ja varattujen miehet kymmenen sinkkunaisen seurassa. Soppaan lisätään reilu annos juhlimista ja alkoholia. Eihän siitä hyvää seuraa. Osallistujat lankeavat yksi toisensa jälkeen. Se on tietysti koko ohjelman tarkoituskin.

Toilailuja selvitellään myöhemmin iltanuotion loimottaessa. Nieleskellen ja kyynel silmässä.

Tulen äärellä osallistujia grillaa juontaja Sami Kuronen.

Tulee miettineeksi, miksi kukaan haluaa lähteä rikkomaan parisuhteensa satojentuhansien katsojien edessä. Tekemään itsestään pellen. Tätä Kuronenkin myöntää joskus ihmetelleensä. Löytyy häneltä osallistujia kohtaan myös ymmärrystä. Empatiaakin.

"En osannut sanoittaa tunteitani ja puhua ongelmia halki. Jos rinnalla on ollut joku vähän temperamenttisempi tapaus, eihän sellainen toiminut yhtään."

Hän sanoo ajattelevansa, että jokaisella sarjaan osallistuvalla pariskunnalla on motiivinsa. Osa hakee julkisuutta, osa etsii aidosti vastauksia omaan parisuhteeseensa. Parhaimmillaan ohjelma myös tarjoaa aseita haastaviin elämäntilanteisiin. Näin Kuronen ajattelee.

– He ovat kuitenkin aitoja ihmisiä. Eivät mitään käsikirjoitettuja hahmoja, hän toteaa diplomaattisesti.

Voisitko itse osallistua ohjelmaan?

– No, en ehkä enää tämän ikäisenä ja tässä elämäntilanteessa. Mutta jos olisin parikymppinen kundi, en pitäisi ajatusta täysin mahdottomana.

Sami Kurosella on paljon tatuointeja. – Näihin on jäänyt vähän koukkuun.

Puhumisen vaikea taito

Työ muiden ihmisten parisuhdehulinoiden keskellä on pannut Suomen seksikkäimmän miehen miettimään myös omaa parisuhdehistoriaansa.

Hän kertoo kokeneensa elämässä monia fantastisia ihmissuhteita. Kaikki ovat päättyneet silti syystä tai toisesta eroon. Hän myöntää, että monesti ongelma on ollut hänessä itsessään. Tarkemmin ottaen puhumisen vaikeudessa.

– Varsinkin aiemmin olin sellainen perusmököttäjä. Vetäydyin kuoreeni ja kelailin asioita omassa päässäni useammankin päivän ajan. En osannut sanoittaa tunteitani ja puhua ongelmia halki. Jos rinnalla on ollut joku vähän temperamenttisempi tapaus, eihän sellainen toiminut yhtään, hän erittelee sulavasti.

"Facebookiin laittaisin merkinnän: it’s complicated."

Kokemukset Temppari-kuvauksista ovat rohkaisseet kuitenkin puhumaan. Hän kertoo huomanneensa, että harvoin suun avaamisesta mitään huonoa seuraa. Nykyisin hän puhuu tunteistaan yhä avoimemmin, rohkeammin ja rehellisemmin.

Oman elämänsä parisuhteiden erikoismieheksi hänestä ei silti ole.

– Omissa parisuhteissani epäonnistumisprosentti on täysi sata. Eli ei tässä hirveän hyvin ole mennyt.

Parisuhteet kyllä kiinnostavat. Hän kertoo olleensa 15-vuotias aloittaessaan ensimmäisen pitkän seurustelusuhteensa. Suhde kesti seitsemän vuoden ajan. Kihloihinkin mentiin.

Suurin osa elämästä on kulunut parisuhteessa. Hän myöntää kaipaavansa edelleen toista ihmistä viereensä. Työpäivän jälkeen on mukava päästä jakamaan ajatuksiaan ja käpertyä sohvan nurkkaan sylikkäin.

Oletko sinkku?

Sitä Suomen seksikkäin mies ei halua julkisesti sanoa.

– Facebookiin laittaisin merkinnän: it’s complicated.

Sami kertoo olevansa seurustelukumppanilleen rakastava ja huomioiva, ei kuitenkaan varsinainen romantikko.

Rakkauslauluja pöytälaatikkoon

Seurustelukumppanina hän ajattelee olevansa rakastava ja huomioonottava, ja kertoo hemmottelevansa partneriaan ”pienillä arkisilla asioilla”. Varsinainen romantikko hän ei silti koe olevansa.

Osaa hän toki herkistelläkin. Hän paljastaa kirjoittavansa rakkauslauluja. Sävellyksiään hän kuvailee Juha Tapion ja Sunrise Avenuen tyyliseksi popmusiikiksi. Sanoitukset ovat ”raastavaa parisuhdetilitystä”.

Saako kuulla?

Hän ähkäisee.

– Ne on ihan keskeneräisiä tekeleitä vielä, hän sanoo.

– En mä tiedä, onko siellä mitään sellaista... Ehkä sitten joskus myöhemmin. Pitää kerätä rohkeutta vielä.

Sami kertoo olevansa aika perinteinen ja turvallisuushakuinen mies, joka tykkää rutiineista.

Hän kertoo lisää elämästään. Puheääni on tuttu, tumma ja samettinen. Radioaalloilla sen on voinut kuulla 1980-luvun lopulta lähtien. Tuolloin uusikaupunkilainen lukiolaispoika Sami Kuronen pestattiin nuortenohjelman vetäjäksi paikalliskanava Radio UBC:lle.

Siitä käynnistyi hänen uransa.

Kolme vuosikymmentä ja yli 7 000 radiolähetystä myöhemmin hän valmistautuu vastaamaan kysymykseen: miten sinusta kuoriutui rakkauselämän lähettiläs?

Hän nauraa kysymykselle. Hän vastaa, ettei osaa sanoa, miksi juuri hänet on haluttu deittailusarjojen juontajaksi. Sitä pitäisi kysyä ohjelmien tuottajilta. Ja mitä rakkausnovelleihin tulee, niiden hän toteaa olevan pelkkiä kuvitteellisia fantasioita, vaikka lisääkin perään, että jokaisessa tarinassa saattaa olla myös ripaus todellisuutta.

Kuinka rohkea ihminen olet?

– Niin kuin missä asioissa?

No, näissä seksihommissa.

– Varmaan aika perinteinen. En koe olevani ekstrarohkea oikein missään. Olen turvallisuushakuinen ja tykkään rutiineista. Heittäytymisen suhteen olisi petrattavaa. Aika paljonkin.

Ulkonäöstään Sami huolehtii salilla, lenkkeilemällä ja pelaamalla golfia.

Tavallinen ja ujo

Lisää tunnustuksia. Suomen seksikkäin mies sanoo, ettei pidä itseään erityisen seksikkäänä, ja paljastaa tunteneensa epävarmuutta naisasioissa varsinkin nuorempana. Oli vaikea ymmärtää, miksi hänestä ylipäätään tykätään.

Ulkonäöstään hän silti huolehtii. Hän treenaa salilla personal trainerin kanssa kolmesti viikossa. Lenkkeilee ja pelaa golfia. Liikuntaan hän sanoo panostavansa ennen kaikkea hyvinvoinnin vuoksi, mutta osittain myös siksi, että näyttäisi hyvältä televisiokameroiden edessä. Niin hän haluaa tehdä nytkin. Hän esittää toiveen, että kasvoille kohonnut finni voitaisiin häivyttää kuvista piiloon.

"On tietysti imartelevaa saada positiivista palautetta, mutta näen itseäni aivan eri lailla."

Itseään hän kuvailee hyvin tavalliseksi ja ujohkoksi, perinteisiin arvoihin nojaavaksi suomalaiseksi mieheksi, joka vain sattuu työskentelemään viihdebisneksessä. Aloitteita hän ei ole edelleenkään kovin hyvä tekemään.

Varmistetaan nyt vielä: et siis koe olevasi seksisymboli?

Hän naurahtaa jälleen. Kysymys kuulostaa hänestä oudolta. Hämmentävältäkin.

– Kun aamulla herää tukka pystyssä ja katsoo peiliin, se kuva on ihan erilainen. On tietysti imartelevaa saada positiivista palautetta, mutta näen itseäni aivan eri lailla.

Miksi?

– No, en vain näe itseäni sitä kautta. Olen kylläkin sinut itseni kanssa. Se ei silti tarkoita, että peilailisin itseäni ja ajattelisin, että onpa siinä kuuman näköinen jätkä. ●

Sami Kuronen

  • Syntyi: 21. tammikuuta 1974 Uudessakaupungissa.

  • Perhe: 11-vuotias tytär.

  • Työelämä: Työskennellyt radiojuontajana muun muassa Auran Aalloilla, Radio Suomipopilla ja Radio Aallossa. Televisiojuontajana ohjelmissa Stage, Suomen Unelmien poikamies, Temptation Island Suomi ja Toisenlaiset äidit.

  • Muuta: julkaissut ruokakirjat Elämäni reseptit (2019) ja Junnut kokkaa (2020) yhdessä veljensä Pasi Kurosen kanssa ja eroottisen novellikokoelman Sensuellit (2020) yhdessä Hovimuusikko Ilkkana tunnetun Ilkka Ihamäen kanssa.

  • Ajankohtaista: Temptation Island Suomi 9. kausi keskiviikkoisin ja torstaisin Nelosella ja Ruudussa.

2 kommenttia