Apu

Satu Silvo elää niin kuin opettaaSatu Silvo elää niin kuin opettaa

Näyttelijä Satu Silvon kasvisravintola Silvoplee sai uudet tilat Helsingissä Toisella Linjalla. Avajaisissa vilisi tuttuja kasvoja, ja kasvisherkut tekivät kauppansa.
Teksti Liisa Talvitie

Satu Silvoa on pakko ihailla. Hän on vuosia luottanut elämänfilosofiansa kantavuuteen, sen osoittaa Hakaniemessä sijaitsevan Silvoplee-ravintolan suosio. Silvopleen ansiosta kasvisruokakulttuurista ovat kiinnostuneet myös lihansyöjät.

Pikkuinen ravintola sai nyt uudet tilat Toisella Linjalla, aivan metroaseman vierestä. Entinen toimistotila on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Sisustusarkkitehti Hanni Koroma on suunnitellut ravintolan yleisilmeen lämmintä väritystä myöten.

Avajaisissa Satu Silvo ei unohtanut kiittää henkilökuntaansa. Kiitokset sai myös puoliso, näyttelijä, kirjailija Reidar Palmgren, jonka ansiosta Satu sanoi olevansa se ihminen joka nyt on ja jonka luokse tullessaan tuntee aina tulevansa kotiin.

Runsaan pöydän anneista nauttivat muiden muassa näyttelijät Aino Seppo, Krista Kosonen, Anna-Maija Tuokko, Jouko Keskinen, Jaana Saarinen ja Sinikka Sokka

Silvopleen kantava idea on pääosin luomuaineksista tehty kasvisruoka ja osittain elävä ravinto, ruoka, jota ei kuumenneta yli neljänkymmenen asteen. Näin ruuan hivenaineet ja vitamiinit eivät häviä savuna ilmaan.

Uutuutena ravintolassa on salin toisessa päässä sijaitseva baari, jossa myydään maukkaita smoothiejuomia, kahvia, teetä ja itsetehtyjä suklaaherkkuja. Ravintolasta saa nykyisin myös viiniä.

- Tätä rakennettiin viimeiseen hetkeen asti, ja eilen kun ensimmäiset asiakkaat tulivat, rakennustarkastaja vasta lähti, Satu Silvo kertoi.

Julkaistu: 2.12.2013