Hildur-dekkarin nousu myydyimpien kirjojen ykköseksi yllätti Satu Rämön: ”Odotan koko ajan, että joku paljastaa tämän vain vitsiksi” – Jatko-osa tulossa 2023
Kulttuuri
Hildur-dekkarin nousu myydyimpien kirjojen ykköseksi yllätti Satu Rämön: ”Odotan koko ajan, että joku paljastaa tämän vain vitsiksi” – Jatko-osa tulossa 2023
Rämö on dekkarifani, ja Hilduria kirjoittaessaan hän asetti itselleen dekkarien lukukiellon, ettei saa vaikutteita. – Uskalsin kuitenkin lukea suomalaisia poliisikirjoja, ne ovat riittävän erilaisia, kirjailija sanoo.
Julkaistu 30.8.2022
Apu

Yksi Dekkarifestivaalin esiintyjistä on esikoisdekkarinsa Hildurin keväällä julkaissut kirjailija-toimittaja Satu Rämö. Hän saapuu Islannista puhumaan kirjailija Saija Kuuselan kanssa siitä, miten pohjoinen luonto ja päähenkilöiden sisäiset voimat antavat ainutlaatuisen kehyksen rikostarinoille.

Suomen myydyimpien kirjojen sekä äänikirjojen ykkössijalla heinäkuun ­keikkuneen Hildurin tekijä on suur­suosiostaan hämmentynyt ja iloinen.

– Olen kirjoittanut 20 kirjaa, niitä on ollut kiva tehdä, ja jonkin verran olen ­saanut palautetta, mutta tämä on ihan uskomatonta. Odotan koko ajan, että joku paljastaa tämän vain vitsiksi.

Kirjailijan voi tavata myös festivaalin illallisella tai kirjallisilla pikatreffeillä.

Hildurin lukijat kyselevät Rämöltä nyt, tuleeko kirjalle jatkoa. Tulee, kustantajan kanssa on sovittu trilogiasta.

– Toinen kirja valmistui heinäkuussa, se ilmestyy maaliskuussa 2023. Vuodenvaihteessa alan kirjoittaa kolmosta, se ilmestyy ensi jouluna.

Jatkuuko sarja trilogian jälkeenkin?

– Jätän päähenkilöitä kyllä henkiin. Jatko on auki, mutta on se mahdollista – kunhan tarinat eivät ala toistaa itseään.

Rämö on dekkarifani, ja Hilduria kirjoittaessaan hän asetti itselleen dekkarien lukukiellon, ettei saa vaikutteita.

– Uskalsin kuitenkin lukea suomalaisia poliisikirjoja, ne ovat riittävän erilaisia.

17.9. Dekkarifestivaali, Paasitorni, Helsinki.Björgvin Hilmarsson / WSOY

Kommentoi »