Särkänniemen elämyspuiston kesä: Kukkaloistoa ja kaksi uutta karusellia
Matkailu
Särkänniemen elämyspuiston kesä: Kukkaloistoa ja kaksi uutta karusellia
Särkänniemen elämyspuisto satsaa Tampereella kahteen uuteen karuselliin, kukkaloistoon sekä rauhaisaan Taikarantaan.
Julkaistu 28.5.2018
Apu

Toukokuun viimeisellä viikolla Tampereen Särkänniemen elämyspuisto kylpee muun Suomen tavoin helteisessä auringonpaisteessa. Alkavana kesänä Särkänniemen uutuus on klassinen keinukaruselli, jossa uutuutena on myös tuplaistuimia. Näin vanhempi voi istua pyörimässä lapsensa kanssa Mustanlahden satamamaisemassa.

Toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo, että tänä kesänä Särkänniemi satsaa kukkaloistoon sekä romanttiseen huvipuistotunnelmaan. Monena edellisvuonna Särkänniemessä on menty isoilla ja hurjilla laitteilla. Kahden edellisen vuoden uutuudet X ja Hype ovat toki edelleen toiminnassa.

— Näsijärven tuntumaan on rakennettu uudenlainen visuaalisuuteen ja viihtyisyyteen perustuva Taikaranta, jossa voi käydä riehakkaan päivän aikana hengähtämässä ja niin halutessaan pyörimässä taatusti rauhallisessa karusellissa, Seppälä sanoo.

Kesä 2018 lupaa ilmaisohjelmaa enemmän kuin koskaan ennen puiston 49-vuotisen historian aikana. Estradille nousevat muiden muassa Roope Salminen & Koirat, Ida Paul & Kalle Lindroth sekä Jonne Aaron. Pikkulasten Lumoavat Lauantait tuovat heinä—elokuussa esiintymislavalle eturivin artisteja Pete Parkkosesta Mikko Harjuun.

Särkänniemi on nuorekas viisikymppinen

Särkänniemen elämyspuisto valmistautuu jo ensi vuonna vietettäviin 50-vuotisjuhliinsa. Niistä tulee suuret, ja teemana on "Olemme nuoria viiskymppisiä", Seppälä lupailee.

Tänä kesänä ihastuttava kauneuden, kukkien ja karusellien kesä leviää Mauri Kunnaksen hahmojen Koiramäkeen asti. Sitä koristavat 90 uutta kukkaistutusta.

Tampereelle rakennetaan raitiontien ohessa köysirata

Särkänniemen liikevaihto vuonna 2017 oli 18,6 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,2 miljoonaa. Kesäkaudella Särkänniemessä kävi 598 000 asiakasta. Se oli 45 000 kävijää enemmän kuin edellisvuonna. Koko vuoden asiakasmäärä oli 672 000.

Särkänniemeen suuntautuvan matkailun arvioidaan tuovan Tampereelle vuodessa 70 miljoonaa euroa ja jopa 220 000 majoitusvuorokautta.

— Kesän matkailijamagneetiksi ennakoitu Ähtärin Pandatalo on riittävän lähellä, mutta myös sopivan kaukana meistä. Vetovoimamme säteilee myös sinne, Seppälä sanoo.

Pahimmaksi kilpailijaksi Särkänniemi ei suinkaan koe muita suomalaisia kohteita, vaan Tallinnan ja Tukholman risteilylaivat.

— Ikävältä tuntuu, että valtavat euromäärät suuntautuvat kotimaan matkailun sijaan ulkomaille.

Seppälän mukaan Särkänniemi pyrkii vastaamaan kilpailuun rakentamalla yhä houkuttelevamman matkailukohteen. Suunnitteilla on laajentaa alue Mustalahden satamaan ja rakentaa myös noin 50 metrin korkeuteen kohoava köysirata Särkänniemestä Tammerkosken rannalle.

Aikanaan kaupunginjohtaja Pekka Paavola suunnitteli köysirataa, joka olisi lähtenyt Näsinneulasta ja päätynyt Tammerkosken alajuoksulla sijaitsevaan hotelli Ilvekseen. Vastaavia visioita ei Tampereen nykyisillä pomoilla ole.

Kommentoi »