Apu

Sanna Kiiski: Poika parani, minä romahdin


Viime syksynä Sanna Kiisken elämästä hävisi ilo ja värit. Toipuminen vaati kolmen kuukauden sairausloman sekä tärkeimpien asioiden uudelleen arvioinnin. Sanna laittoi koko elämänsä uusiksi aina ammattia myöten.
Kuvat Joonas Vuorinen

Mediapersoona Sanna Kiisken ja hänen avopuolisonsa Danin esikoinen Ben sairastui harvinaiseen syöpään, Burkittin lymfoomaan, juuri ennen parin kuopuksen Liv-tyttären syntymää marraskuussa 2013. Tieto tuli tietysti perheelle järkytyksenä ja kaiken lisäksi pojan leikkaus oli samaan aikaan kuin kuopus syntyi keisarileikkauksella viereisessä sairaalassa.

Sanna ja Dan saivat lopulta terveen tytön, ja myös pojan leikkaus meni hyvin. Poika joutui kuitenkin viettämään sairaalassa pitkiä aikoja ja sen jälkeen edessä oli vielä infektioeristys. Sanna yritti olla samaan aikaan toimittaja, tuottaja, juontaja, yrittäjä, omaishoitaja ja avovaimo.

Lokakuussa Sanna ei enää nukkunut.

- Päivisin olin unenpuutteesta kiukkuinen ja kireä, yöt itkin ja murehdin. Luulin, että itsellänikin on syöpä, koska olin niin loppu, ja sydänkin tykytti rinnassa.

Uupumus johti pitkään sairauslomaan, jonka aikana Sanna joutui miettimään, mikä elämässä on tärkeää ja mikä vähempiarvoisempaa. Hän alkoi katsella myös uusia opiskelumahdollisuuksia ja sai terapian avulla oppia senkin, että asia minkä ihminen usein näkee suurimpana ongelmana, ei välttämättä olekaan se suurin.

Teksi Eve Hietamies, kuva Joonas Vuorinen

Lue lisää Avusta nro 10/2016

Julkaistu: 10.3.2016