Apu

Sanna Kiiski ja Nina Mikkonen tukevat toisiaan

Sanna Kiiski ja Nina Mikkonen tukevat toisiaan
Kumpikin on omaishoitaja. Kummallakin on erityislapsi. Kumpikin on joutunut kokemaan läheisen menettämisen pelon ja saanut nähdä julkisuudesta myös ikävät puolet. Syvä ystävyys kantaa Nina Mikkosen ja Sanna Kiisken vaikeidenkin aikojen yli.

Elettiin vuotta 2013. Sanna Kiisken ja hänen puolisonsa Danin esikoinen, kaksivuotias Ben oli sairastunut harvinaiseen syöpään juuri ennen kuopuksen, Liv-tyttären syntymää. Ben oli sairaalassa samana marraskuun aamuna, kun Sanna joutui etukäteen päätettyyn keisarinleikkaukseen. Operaatio alkoivat yhdeksältä aamulla, vierekkäisissä sairaaloissa.

Ilo, suru ja huoli vuorottelivat. Kun Sanna istui pari päivää myöhemmin Benin tukena Lastenklinikan K10-syöpäosastolla, vastasyntynyt oli jo isänsä hoivissa.

– Sitten puhelin kilahti, ja sain kannustavan tekstiviestin Ninalta. Vuosien aikana olimme muutaman kerran tavanneet lähinnä aamutelevision merkeissä.

Nina Mikkonen oli lukenut otsikot. Sannan tilanteesta järkyttyneenä ja huolestuneena hänessä heräsi äidillinen halu auttaa ja tukea, sillä Sanna oli juuri myös menettänyt äitinsä. 

Myös Ninan elämä oli muuttunut  rajusti, kun lokakuussa 2011 aviomies, mediavaikuttaja Timo T. A. Mikkonen sai kallonpohjavaltimon tukoksen ja useita aivoinfarkteja, sokeutui täysin ja menetti lähimuistinsa sekä suuren osan liikuntakyvystään. Osa lääkäreistä katsoi, että perheen kannalta laitospaikka olisi ollut parempi vaihtoehto, mutta Nina päätti hoitaa Timon kotona.

Ninan tekstiviestin myötä naisten välille syntyi vankkumaton ystävyys, joka on kannatellut kumpaakin vaikeiden aikojen yli. Ankkurina on ollut sama kokemus: elämä saattaa mennä hetkessä täysin uusiksi. 

Lue Avun numerosta 26 kahden vahvan naisen ystävyydestä vaativat arjen keskellä.

Teksti Eve Hietamies, kuvat Petri Mulari

Julkaistu: 25.6.2015
2 kommenttia