Apu

Samuli Edelmann "Hyviä kausia elämässä on koko ajan enemmän"

Samuli Edelmann "Hyviä kausia elämässä on koko ajan enemmän"
Samuli Edelmann tähdittää ystävänsä Peter Franzenin ohjaamaa elokuvaa.
Julkaistu: 28.8.2013

Samuli Edelmann täytti kesällä 45 vuotta. Vuodesta 2006 vaimonsa Laura Tuomarilan ja lastensa Venlan ja Ilmarin kanssa Maltalla asunut näyttelijä-laulaja sanoo iän tuoneen mukanaan tasapainoa ja rauhaa.

- Elämä tuntuu koko ajan paremmalta. Hyviä jaksoja elämässä on koko ajan enemmän. En voi sanoa, että olen täysin vapaa ylpeydestä ja egosta, vaikka suunta onkin hyvä, Edelmann kertoi Peter Franzénin käsikirjoittaman ja ohjaaman Tumman veden päällä -elokuvan ennakkonäytöksessä. 

Edelmann näyttelee elokuvassa juoppoa isää, jonka väkivaltaista käytöstä ja juoppohulluus-kohtauksia koko perhe pelkää. Elokuva on omakohtainen kuvaus Franzénin lapsuudesta.

- Olin otettu, että Peter pyysi minua näyttelemään tämän roolin. Opin Peten rohkeudesta todella paljon. Siitä miten avoimesti ja laadukkaasti hän kuvaa omaa lapsuuttaan. Ensin kirja, sitten käsikirjoitus, elokuva ja sitten hän näyttelee vielä omaa biologista isäänsä. Miten Pete pystyy siihen?

Edelmann kertoo, että hänelle on tarjottu syksyksi erinäisiä töitä, mutta hän haluaa rauhoittaa syksyn perheelle. Perhe on toistaiseksi jäämässä Maltalle.

- Kaikki on tietysti mahdollista, mutta muuttamisessa on otettava huomioon koko perhe. Minun spontaaniuden ja itsekkyyden perässä emme voi mennä.

Näillä näkymin Edelmann saapuu seuraavan kerran Suomeen jouluna. Edelmann esiintyy Pappa Fest ry:n järjestämässä hyväntekeväisyyskonsertissa viattomien lasten päivänä Helsingin tuomiokirkossa. Tuotot suunnataan lasten ja nuorten päihde- ja mielenterveystyöhön.

- Muistan Kekkosen, Kom-teatterin ja taistolaislaulut, Finfoxin, Ryhmäteatterin, Kaupunginteatterin sekä musiikkistudioita, joissa äiti ja isä tekivät töitä. Sain olla mukana teini-ikään asti. Lapsuuteni oli todella onnellista ja jännittävää aikaa, Samuli Edelmann muistelee omaa 70-luvun lapsuusmaisemaansa.

Kommentoi »