Nokia-elokuvan Sampo Sarkola ajasta ennen kännykkää: "Lompakossa ­oli pienellä lapulla kaikki ­tärkeimmät numerot"
Kulttuuri
Nokia-elokuvan Sampo Sarkola ajasta ennen kännykkää: "Lompakossa ­oli pienellä lapulla kaikki ­tärkeimmät numerot"
Nokian tarinan kertova Made In Finland nähdään C Morella 14. huhtikuuta alkaen.

Sampo Sarkola

”Kevät on suhteellisen ­rauhallinen, viime vuonna oli kuvauksia aika paljon. Tein Nokia-sarjaa ja talvella filmasimme Teemu Nikin lasten­elokuvaa Räkä ja roiskis. Olen syntynyt vuonna 1978, joten tapani kommunikoida ennen kännyköitä oli lankapuhelin. Minulla oli lompakossa ­pienellä lapulla kaikki ­tärkeimmät numerot. Sain ensimmäisen kännykkäni vuonna 1997 ja sehän oli huikea muutos, kuin tornado, joka iski lujaa yhteydenpitoon.”

Maarit Lalli

”Olen iloinen, että ohjaamani sarja saapuu vihdoin televisioon. Kunhan viimeiset jaksot valmistuvat, aion hengähtää. Takana on tiukka kaksi vuotta ilman lomaa. Tämä on elämäntapa, mutta kyllä minäkin välillä kyllästyn ja kaipaan jo omaa ­elämääni. Yleensä luen samaan aikaan muita projekteja, mutta nyt aion pitää kesälomaa. Tämän ikäisenä on pakko, vaikka kuinka tuntisi olevansa elämänsä kunnossa. Seuraavaksi työstän pitkää elokuvaa alkoholismista.”

Elmer Bäck

”Juuri nyt on rauhallisempaa, työstän käsikirjoituksia ja suunnittelen projekteja teatteriryhmäni kanssa. Jälkeläiset pyörii telkkarissa ja se on tällä isoin juttu tällä hetkellä minulle Made In Finland -sarjan ohella. Näyttelen siinä Pentti Kouria. On aina kiva, kun hahmo ­perustuu oikeaan ihmiseen, koska ­silloin on saatavilla lähde­materiaalia. Muistan, kun sain ensimmäisen kännykkäni ja olin tosi fiiliksissä myös Nokian banaanipuhelimesta, mikä ­nähtiin Matrix-elokuvassa.”

Suvi Tuuli Karhu

”Korona-aikaan on mahtunut sekä isoja töitä että pitkää ­työttömyyttä. Olen tehnyt sekä tv-kuvauksia että teatteria, mutta nyt kalenteri näyttää melko tyhjältä. Teatteriesityksiä on peruuntunut, samoin uuden elokuvan kuvauksia on siirretty ensi kesältä eteenpäin. Edessä ovat epävarmat ajat, mutta olen silti hyvillä mielin. Lataan akkuja rakkaiden ihmisten kanssa luonnossa. Menen ­pääsiäisenä Rukalle hiihtämään ja vierailemaan Kajaaniin perheeni luokse.”

Kommentoi »