Apu

60 vuotta täyttävä Sami Saari pakeni Suomen talvea Espanjaan: ”Säästyn somessa leviävältä väärältä informaatiolta ja huudolta”

60 vuotta täyttävä Sami Saari pakeni Suomen talvea Espanjaan: ”Säästyn somessa leviävältä väärältä informaatiolta ja huudolta”
– Tuntuu, että täällä korona otetaan hieman iisimmin, käyttäydytään ihan normaalisti turvallisuus huomioiden. Lenkkeilen ja kirjoitan biisejä, vaikka minulla ei ole mitään hajua julkaistaanko niitä koskaan ja tulenko tekemään keikkoja, laulaja kertoo.
Julkaistu: 12.1.2022

Muusikko Sami Saari täyttää 21. tammikuuta 60 vuotta ja julkaisee sen kunniaksi myös elämäkerran. Tällä hetkellä Saari on talvea paossa Espanjan Fueringolassa.

– Muistan miten kaksi vuotta sitten olin talvella Thaimaassa ja siellä näkyi jo maskeja. Silloin ei tiedetty, että koronasta tulee näin vakava juttu, Saari pohtii puhelimessa Espanjasta.

Maaliskuussa 2020 tuli ensimmäinen sulkutila.

– Ensimmäinen vuosi meni melko hyvin, sillä tilanne oli uusi. Viime talvi oli vaikein talvi. Olen aina tehnyt paljon töitä, 100–200 keikkaa vuodessa. Se on tulonlähteeni, koska levymyynnistä ei saa juuri mitään. Kun keikat loppuivat, rahat loppuivat. Olin elämäni ensimmäistä kertaa työtön työnhakija. Nämä ovat olleet karmeimmat kaksi vuotta, mitä on ollut.

"60 vuotta ei tunnu ikänä pahalta, olen fyysisesti hyvässä kunnossa ja perheasiat ovat kunnossa, niin kuin Kummelissa sanottiin."
Sami Saari

Kesäisin keikat paikkasivat hieman talvien menetyksiä.

– Nyt olen ajatellut olla täällä Fugessa helmikuun loppuun asti. Pystyn keikkailemaan ja säästyn somessa leviävältä väärältä informaatiolta sekä huutamiselta. Tuntuu, että täällä korona otetaan hieman iisimmin, käyttäydytään ihan normaalisti turvallisuus huomioiden. Lenkkeilen ja kirjoitan biisejä, vaikka minulla ei ole mitään hajua julkaistaanko niitä koskaan ja tulenko tekemään keikkoja. Tulevaisuuden näkymät ovat kaksi vuotta olleet poissa koko ajan.

Lähipiiri säästynyt koronalta

Saari iloitsee siitä, että hänen läheisensä, lapset ja ystävät ovat säästyneet koronalta.

– Pystyn pysymään optimistisena täällä, Suomessa ehkä en. Unelmani on aina ollut tienata sen verran rahaa, että voin olla talvet pois Suomesta. Ja sen olen toteuttanut. Täällä pysyy järjissään.

Ainutkertainen - Sami Saari julkaistaan parin viikon päästä.

– Siinä on tarinani syntymästä lähtien pyöreiden kunniaksi. 60 vuotta ei tunnu ikänä pahalta, olen fyysisesti hyvässä kunnossa ja perheasiat ovat kunnossa, niin kuin Kummelissa sanottiin. Ikä on vain omassa mielessä.

Suunnitteilla on myös mittava juhlakiertue Cosmo Sonic-yhtyeen kanssa.

– Julkaisen heidän kanssaan myös uutta musiikkia koronasta huolimatta. Jos jokin korkeampi suo, menemme keikoille. Olemme koko ajan valmiustilassa. Täältä pesee heti kun ovet aukeavat.

Ainutkertainen - Sami Saari julkaistaan 21. tammikuuta

Sanna Saarijärvi: Akut on ladattu

Sanna Saarijärvi. Kuva: Satu Nyström

Näyttelijä Sanna Saarijärvi harmittelee, että uusi vuosi alkoi teattereiden sululla.

– Helsingin Kaupunginteatterissa oli talviloma tammikuun alussa, jolloin lomailin perheeni ja ystävieni kanssa Floridassa. Aurinko, meri ja kiireetön yhdessäolo sai hetkeksi unohtamaan sulun ja yt-neuvottelut. Nyt toivon, että pian pääsemme taas töihin eikä tapahtuma-alaa enää suljettaisi tämän jälkeen.

Helmikuussa Saarijärvi nähdään Harjunpää-tv-sarjassa, kesällä on luvassa teatteria.

– Uskon ja toivon, että menemme kohti parempaa

Karoliina Kallio: Toiveissa rakkautta

Karoliina Kallio.

The Voice of Finlandista ja Waldo's People -yhtyeestä tuttu laulaja Karoliina Kallio aikoo vuodenvaihteen kunniaksi pitää hetken sometaukoa.

– Huomaan roikkuvani Instagramissa ja Facebookissa aivan liikaa. Tältä vuodelta toivon, että pysyisin terveenä ja saisin tehdä töitä.

Pitkään sinkkuna ollut Kallio toivoo myös rakkautta vuoteen.

– Erosta jo sen verran aikaa, että olisi kivaa löytää joku ihana mies. Tinderiä olen kokeillut, mutta en halua enää mitään epämääräistä tapailua vaan perinteisemmän parisuhteen.

Lotta Backlund: Tulossa uusi kirja

Lotta Backlund.

Aikaisemmin tv-alalla työskennellyt Lotta Backlund toimii nykyään Rovion viestintäjohtajana.

– Työyhteisö on todella kansainvälinen, meillä on töissä ihmisiä 56 eri kansallisuudesta. Työkieli on englanti, eikä minulla oikeastaan koskaan ole palavereita, jossa paikalla olisi vain suomenkielisiä ihmisiä.

Tänä vuonna Backlund aikoo kirjoittaa uuden teoksen.

– Esikoiskirjani ilmestyi viime keväänä ja sen jälkeen olen pitänyt vähän vahingossa taukoa kirjoittamisesta. Nyt veri vetää näppiksen äärelle taas, mutta kirjat eivät synny niin, että vain odotetaan inspiraatiota – hankkeelle pitää määrätietoisesti tehdä aikaa.

Rendel-ohjaaja Jesse Haaja keskittyi perheeseensä

Jesse Haaja.

Suositun supersankarielokuva Rendelin ohjannut Jesse Haaja on keskittynyt viime vuodet perheeseensä ja mainostoimistoonsa.

– Olen kieltäytynyt kaikista kyselyistä jo pari vuotta. Hiljattain lupauduin ohjaamaan taas, joka vain vahvisti päätöstäni. Oli kiva olla setissä ja luoda uutta, mutta elämässäni ei yksinkertaisesti ole enää tilaa sille mitä kaikkea ylimääräistä ohjaaminen tuo tullessaan. Kyseinen tuotanto oli sellainen jäähyväisprojekti.

Ohjaaja Timo Vuorensola: Koronan ehdoilla

Timo Vuorensola. Kuva: Jaakko Jaskari

Elokuvaohjaaja Timo Vuorensola on keskittynyt viime ajat kokonaan kansainvälisiin projekteihin.

– Ohjasin viime vuonna elokuvan, joka on uudenlaista jatkoa Jeepers Creepers -kauhuklassikoille.

Nyt Vuorensola kehittelee elokuvaa amerikkalaisten kanssa.

– Toivon, että kuvaukset alkavat pian. Olemme todennäköisesti jälleen briteissä, mikäli korona ei aiheuta mutkia matkaan.

Kommentoi »