Eeva

Sami Kuronen on Suomen seksikkäin mies 2018

2

Toimittaja Sami Kuronen teki Eevan lukijoihin vaikutuksen aitoudellaan ja iloisuudellaan. Samanlaisia arvoja Sami haluaa opettaa omalle tyttärelleen, joka on isän elämän tärkein nainen.
Kuvat Petri Mulari

Samin ääni saa pään pyörälle ja hänen hymynsä valaisee päivän. Samista huokuu lämpöä, jota kaikissa miehissä ei ole, eräs Eevan lukija perustelee valintaansa Suomen seksikkäimmäksi mieheksi.

Lukijaäänestyksen selkeällä äänivyöryllä voittanutta Sami Kurosta, 44, kuvaillaan sympaattiseksi, itsevarmaksi ja ammattitaitoiseksi juontajaksi, jolla on tunneälyä.

Seksuaalista häirintää vastaan viime vuonna syntynyttä Me too -kampanjaa hän pitää tärkeänä, mutta maailmanlaajuinen ilmiö on myös mietityttänyt häntä.

”Olen ehdottomasti kaikenlaista ahdistelua ja häirintää vastaan, mutta jossain vaiheessa keskustelu äityi niin mustavalkoiseksi ja vihamieliseksi, että pelkäsin sen kääntyvän kampanjaa vastaan”, hän tunnustaa.

Sami arvelee, että kohun jälkeen moni suomalainen on entistä enemmän hukassa flirtin pelisääntöjen kanssa. Missä menee raja? Uskaltaako ottaa muihin kontaktia enää ollenkaan?

”Toivottavasti tämä ei johda siihen, että hymyilevää ja silmää iskevää vastaantulijaa pidetään automaattisesti häirikkönä, jolla on kyseenalaiset päämäärät mielessään. Minä uskon yhä, että flirtti päivässä piristää.”

Sami muistaa vieläkin kolmen vuoden takaisen kohtaamisen helsinkiläisellä kioskilla.

”Tiskin toisella puolella ollut nuori nainen katsoi suoraan silmiin ja totesi spontaanisti, että onpa sinulla kaunis hymy. Vaikka siitä on aikaa, muistan sanat yhä joka kerta, kun kuljen kyseisen kioskin ohi. Siitä tuli tavattoman hyvä mieli.”

Samanlaisia huomionosoituksia Sami haluaa antaa mielellään itsekin, vaikka myöntää tulleensa varovaisemmaksi.

”Näinä aikoina ei ihan kenelle tahansa naiselle uskalla mennä sanomaan, että onpa sinulla kaunis mekko. En haluaisi, että hyvää tarkoittava ja vilpitön kohteliaisuuteni ymmärrettäisiin väärin.”

Lue koko haastattelu Eevan numerosta 8/2018.

Julkaistu: 1.8.2018