Salkkarit-näyttelijä Esko Kovero roolistaan: ”Esko vie ja Ismo vikisee”
Puheenaiheet
Salkkarit-näyttelijä Esko Kovero roolistaan: ”Esko vie ja Ismo vikisee”
Näyttelijä ei ole kertaakaan vuosien varrella harkinnut vakavasti lähtevänsä sarjasta.
1Kommenttia
Julkaistu 17.2.2016
Apu

Tammikuussa 17 vuotta täyttänyt Salatut Elämät -sarja kuuluu yhä telkkarin katsotuimpien ohjelmien joukkoon, ja sarjan 3000. jakso kuvataan tällä viikolla. Äkkipikaista mutta rakastettua Ismo Laitelaa näyttelevä Esko Kovero on ainoa sarjan näyttelijöistä, joka on ollut mukana keskeytyksettä alusta alkaen.

– Kyllähän se aikamoiselta tuntuu, että 17 vuotta tuli jo täyteen. En olisi voinut alussa kuvitellakaan, että tässä ollaan jonain päivänä. Hyppäsimme mukaan täysin tuntemattomaan ja mietimme, katsookohan sarjaa kukaan, Esko muisteli sarjan alkutaivalta lehdistötilaisuudessa.

Moni asia on muuttunut vuosien aikana: työkaverit vaihtuneet ja kuvaustekniikka uudistunut. Eskon mukaan tekemisessä on kuitenkin säilynyt alusta alkaen sama mielekkyys ja vire.

– Kuvaustahti tuntui alussa aika hurjalta, eikä ole siitä ainakaan hiljentynyt. Mutta niin vain on mukana pysytty ja mielenkiinto tekemiseen säilynyt. En ole harkinnut kertaakaan vakavasti lähteväni sarjasta, Esko vakuutti.

Nykyään Ismo-roolihahmo seuraa kuvausten ulkopuolellakin Eskoa kaikkialle, onhan näyttelijä kaveerannut niin monta vuotta tämän kanssa. Näyttelijän mukaan hän on kuitenkin edelleen kaksikosta se, joka heiluttelee tahtipuikkoa.

– Monesti mietin, että mitenköhän Ipe reagoisi tähänkin tilanteeseen, ja voisinkohan käyttää tätä jossakin kohtauksessa. Ismo kulkee koko ajan mukanani. Mutta kyllä kuvausten ulkopuolella Esko yhä vie ja Ismo vikisee, näyttelijä nauroi.

Vapaa-ajallaan mies viettää omien sanojensa mukaan hyvin yksinkertaista ja tavanomaista arkea. Hän käy silloin tällöin teatterissa tai elokuvissa ja nauttii ulkoilusta ja kuntoilusta.

– Harmittaa, kun tänä talvena en ole päässyt vielä laisinkaan pilkkimään. Mikään ei ole sen parempaa terapiaa kuin aurinkoinen kevätpilkki. Mutta toivon, että eiköhän sekin vielä jossain pienessä lammessa onnistu kevään mittaan.

Suosikkisarjan jatkoa näyttelijä ei halua sen enempää ennustaa, vaan kertoo kaiken olevan katsojista kiinni.

– Mikäli meille vain on tilausta, minä en ole varmasti se, joka ensimmäisenä pistää pillit pussiin.

1 kommentti