Salatut elämät -tähti Sara Parikka: Intiimit kohtaukset vaativat luottamusta
Kulttuuri
Salatut elämät -tähti Sara Parikka: Intiimit kohtaukset vaativat luottamusta
Sara Parikan näyttelemällä Pepillä ja Mikko Parikan näyttelemällä Jirillä ei ole ollut Salkkareissa romanttista sidettä.
14.1.2018
 |
Apu

Mikset anna vauvaa Jirille? Näin kyseltiin loppuvuodesta Monica Mustavaaraa Salatut elämät -sarjassa näyttelevältä Irina Vartialta – ikään kuin hän olisi yhtä roolihahmonsa kanssa, tai hän voisi vaikuttaa telkkarissa vuodesta 1999 pyörineen suosikkiohjelman käsikirjoituksen kulkuun. Närää herätti se, että Monicasta oli tullut ylisuojelevainen äiti, joka yritti estää lapsen isää tapaamasta poikaansa.

– Pienen vauvan tulo sarjaan jännitti kovasti. Miten sitä pidettäisiin? Olen lasten suhteen yhtä kokematon kuin Monica, Irina, 37, kertoo.

Irina Vartia ja Sara Parikka

Jiri Viitamäkeä esittävä Mikko Parikka sen sijaan on kahden tyttären isä. Lasten äiti on Peppi Puolakan roolissa nähtävä Sara Parikka, 26. Hän palasi äitiyslomaltaan ruutuun marraskuun lopussa. Pepillä ja Jirillä ei ole ollut Salkkareissa romanttista sidettä.

– Olemme muutenkin näytelleet yhdessä tosi vähän, ja minusta olisi väsynyttä, jos Pepin ja Jirin välille alettaisiin väkisin vääntää romanssia sen takia, että olemme siviilissä pari. Meillä molemmilla on sarjassa oma rakkauselämämme, Sara sanoo.

Hän ei tunne mustasukkaisuutta, kun Jiri heilastelee vastanäyttelijöidensä kanssa. Rakkauskohtaukset kuuluvat draaman tekoon. Ne voivat näyttää katsojasta kuumilta, mutta ovat tosiasiassa teknistä työtä. Ympärillä häärää parikymmentä ihmistä, jotka ohjaavat näyttelijöitä ottamaan toisistaan kiinni juuri oikeasta kohdasta, ja pitävät huolta, etteivät rintaliivit näy kuvassa.

– Intiimit kohtaukset vaativat, että vastanäyttelijään on tietynlainen suhde. Tärkeintä on luottamus. Se tekee turvallisen olon, Sara summaa.

Hänen puolestaan Monica Mustavaaralla saa olla vipinää Jirin kanssa jatkossakin. Peppi ei jää pekkaa pahemmaksi. Hän sai heti Pihlajakadulle saavuttuaan Aki Nikkisen unohtamaan ihastuksensa Monican siskoon, Camillaan.

– Sarjassa tapahtuu hirveästi koko ajan. Oma elämämme on paljon rauhallisempaa, Sara ja Irina nauravat.

Pepin ja Monican tiet eivät ole toistaiseksi sarjassa kohdanneet. Kuvausten ulkopuolella Sara ja Irina ovat hyviä kavereita, kuten Salkkari-väki yleensä.

– Emme kilvoittele paikasta parrasvaloista. Jokaisella on oma roolinsa. Kukaan meistä ei ole ykköstähti, joka olisi sarjassa pääosassa, Sara sanoo.

Lue myös:

Teksti Maarit Vuoristo

Kommentoi »