Salatut elämät -tähti Irina Vartia paljastaa Avulle: Ero
Kulttuuri
Salatut elämät -tähti Irina Vartia paljastaa Avulle: Ero
Irina Vartia on ollut naimisissa useita vuosia.
Julkaistu 11.1.2018
Apu

Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä Irina Vartia on aina ollut varovainen julkisuuden suhteen. Hänen yksityiselämästään on tiedetty vain, että hän on ollut useita vuosia naimisissa. Nyt hän kertoo, että viime syksynä hän ja hänen miehensä muuttivat eri osoitteisiin. Enempää hän ei halua asiaa kommentoida.

– Olen muuttunut entistä enemmän simpukaksi. Tahdon suojella läheisiäni, jotka eivät halua olla julkisuudessa. Somessa avaan kyllä ajatusmaailmaani, mutta muuten olen aika hiljainen, hän sanoo.

Julkisuuden määrä yllätti Irinan, kun hän vuonna 2013 astui Monican kenkiin. Hän kuvitteli näyttävänsä siviilissä ihan erinäköiseltä kuin sarjassa, joten tuskin kukaan häntä tunnistaisi. Toisin kävi. Viimeksi haastattelua edeltävänä päivänä vieras mies tervehti häntä liikennevaloissa.

– Hän ilmeisesti ajatteli, että tunsimme toisemme jostain. Näin saattaa käydä, kun ihminen on tv:stä tuttu. Minulta on myös tultu kysymään, että ”hei, ootsä Monica”. Kun olen sanonut, että en ole, siihen on todettu, että olethan. Onneksi valtaosa ihmisistä tajuaa, että vain näyttelen häntä.

Irina sanoo olevansa Monican lailla urakeskeinen. Hän suhtautuu tekemisiinsä intohimoisesti ja tekee kaikkensa saavuttaakseen päämääränsä.

– Kääntöpuolena tulee pakkomielteisyys. Jään helposti kiinni juttuihin, ja minun on vaikea hyväksyä, ettei kaikki mene toivotulla tavalla. Olen myös itkuherkkä. Kaverini totesi juuri, että itken viisi kertaa päivässä.

Ennen Salkkareita Irina teki paljon teatteria. Hän on opiskellut näyttelemistä, draamaa ja esittävää taidetta useassa paikassa, kuten Tampereen yliopistossa. Hän myös pyrkinyt monta kertaa teatterikorkeakouluun, mutta opiskelupaikkaa ei ole irronnut.

– Aina kun astuin teatterikorkean ovesta sisään, minulle tuli itsetunnon romahdus. Minulla on taipumusta siihen, että alisuoriudun koe-esiintymisissä. Niinpä olen joutunut rakentamaan tieni palapelimäisesti. Tiesin jo 7-vuotiaana, että minusta tulisi näyttelijä.

Salkkari-rooli irtosi toisella yrittämällä. Ensimmäisessä koekuvauksessa Irinaa jännitti niin, ettei hän osannut olla oma itsensä.

– Toisella kerralla pystyin rentoutumaan, ja minulle tuli vahva tunne, että tämän roolin minä otan. Kun roolittaja soitti ja kertoi, että minut oli valittu, olin iki-onnellinen. Ilokseni minut otettiin hyvin vastaan. Sarakin (Parikka, näyttelee sarjassa Peppiä) pyysi minua heti ensitapaamisella juttelemaan kanssaan. Siitä tuli hyvä olo, joka on vahvistunut. Koen, että tämä on niin minun juttuni, vaikka aiemmin ajattelin, että minun juttuni oli teatteri.

Lue myös: 

Teksti Maarit Vuoristo, kuva Petri Mulari

Juttua muutettu 11.1. kello 14.15: Otsikkoa korjattu.

Kommentoi »