Apu

Saara Aalto uupui – Joulun jälkeen Merin kanssa Thaimaahan joogaamaan: ”Toivon että retriitti tuo selkeyttä elämääni”

Saara Aalto uupui – Joulun jälkeen Merin kanssa Thaimaahan joogaamaan: ”Toivon että retriitti tuo selkeyttä elämääni”
Englannissa kansainvälistä uraa tekevä Saara Aalto on tehnyt viime vuodet täysillä töitä. Tänä syksynä tuli seinä vastaan.

Laulaja Saara Aalto, 32, on mennyt jo vuosikausia tukka putkella uransa vuoksi. Lontoon ja Suomen väliä kulkeva artisti saapuu pian kotimaahansa tekemään pitkästä aikaa joulukonserttikiertueen.

– Minulta on ilmestynyt joululevy Fairytale - Joulun taikaa, jossa on kappaleita sekä suomeksi että englanniksi. Lisäksi julkaisen briteissä erillisen joululevyn, Saara kertoi World Visionin tapahtumassa, jossa hankittiin kummeja kehitysmaiden lapsille.

Joululevyllä kuullaan ensimmäistä kertaa Saaran ja hänen puolisonsa Merin yhdessä sanoittama kappale Koska et oo täällä enää.

– Yhteistyömme sujui hyvin. Menimme Lontoossa piknikille ja Meriltä tuli paljon ideoita. Aiomme varmasti kokeilla sanoituksien tekemistä jatkossakin yhdessä.

Elämä tien päällä

Vaikka pariskunnalla on Suomessa koti, joulukiertueen ajan elämä kulkee tien päällä.

– Ihana kiertää pitkästä aikaa täällä, sillä minulla on ollut vuosien tauko joulukonserteista. Olen vain ollut koko ajan maailmalla.

Jouluna Saara ja Meri aikovat vierailla kummankin vanhempien luona.

– Sen jälkeen lähdemme kuukaudeksi Thaimaahan retriittiin viidakon keskelle. Siellä on tarjolla meditointia, joogaa ja puhdasta ruokaa. Odotan sitä niin paljon! Sen jälkeen lomailemme vielä toisen kuukauden, mutta emme ole päättäneet missä. En ole ikinä ollut näin pitkällä lomalla.

Pidempi irtiotto tulee brittien X-Factorissa ja Dancing on Ice -ohjelmissa nähdylle Saaralle tarpeeseen.

– Viimeiset kolme vuotta ovat olleet ihanaa, mutta järkyttävän kiireistä aikaa. Huomaan, että mittani alkaa täyttyä enkä meinaa enää jaksaa. Toivon, että aika retriitissä toisi selkeyttä mieleeni siitä mitä haluan tehdä tulevaisuudessa.

Itkuisia päiviä

Saara sanoo, että hyvät unenlahjat ovat olleet hänen pelastuksensa.

– Väsyminen näkyy siinä, että en jaksa enää innostua enää kaikista asioista. Minulle on tärkeää, että olen iloinen ja onnellinen. Nyt on tullut päiviä, kun olen ollut itkuinen ja on tuntunut pahalta, vaikka periaatteessa ei olisi mitään syytä.

Pitkän lomansa jälkeen Saara nähdään keväällä Suomessa We Will Rock You -musikaalin päätähtenä.

– Se on ihana juttu, mutta sen jälkeen kaikki on auki. Yritän nyt miettiä mitä haluan ja mikä tekee minut onnelliseksi.

Julkaistu: 4.12.2019
3 kommenttia