Ria Kataja: "Yövalvomiset ovat äitiydessä helpointa"
Puheenaiheet
Ria Kataja: "Yövalvomiset ovat äitiydessä helpointa"
Ria Kataja tekee roolin Yösyöttö-elokuvassa, jossa hän jättää vastasyntyneen vauvansa. Tosielämässä näyttelijä on kolmen lapsen äiti.
Julkaistu 19.9.2016
Apu

Ria Kataja, 40, näyttelee Yösyöttö-elokuvassa äitiä, joka jättää vastasyntyneen vauvan ja miehensä synnytyssairaalan edessä. Näyttelijä arvelee, että rooli on kiinnostavimpia naisrooleja, mitä hän on tehnyt.

- Hahmoni on oikein tervetullut perinteisten äitiroolien joukossa. Kyseessä on komedia, mutta tässä käsitellään millaisen jäljen ja aukon yksi ihminen voi jättää perheeseen, Kataja kertoi tänään elokuvan kuvauksissa Vuosaaressa. 

Rialla itsellä on kolme lasta: 13- ja 8-vuotiaat lapset liitosta edellisestä liitosta näyttelijä Tommi Erosen kanssa. 1,8-vuotias Niilo-poika on Rian ja hänen nykyisen aviomiehensä tanssija Panu Varstalan yhteinen lapsi. Perhe asuu Porvoossa. 

Teinin ja taaperon äitinä Ria on oppinut, että asioiden edelle ei kannata mennä.

- Viime yönä juuri valvoin kuopuksen kanssa kolmen aikaan yöllä ja ajattelin, että ei hän kauan enää tuossa vieressä tissuta. Olen aina ajatellut, että jos lapsia tulee lisää niin tervetuloa. Kolmessa on tietenkin jo aika paljon, jotta itse riittää kaikkeen. Sen olen äitiydestä oppinut, että yövalvomiset ovat helpointa, freelancerina työskentelevä Kataja kertoi.

Yösyöttö-elokuva perustuu Eve Hietamiehen samannimiseen romaaniin. Petteri Summanen näyttelee Antti Pasasta, miestä, joka jää opettelemaan vanhemmuutta yksin vauvan kanssa äidin lähdettyä.

- Olin onnellinen, että ohjaaja Marja Pyykkö näki Pasasen samoin kuin minä. Elokuva kunnioittaa muutenkin todella hyvin kirjan henkeä, Avun toimittajankin työskentelevä Hietamies kertoi.

Kommentoi »