Apu

Renny Harlin ja Johanna-vaimo asettuvat Miamiin: "Tuntuu järkevältä, että lapsi saa kaksoiskansalaisuuden"

Renny Harlin ja Johanna-vaimo asettuvat Miamiin: "Tuntuu järkevältä, että lapsi saa kaksoiskansalaisuuden"
Renny Harlin haaveili vuosien ajan unelmaperheestä. Nyt se on viimein toteutumassa Johanna-vaimon kanssa.
Julkaistu: 25.5.2022

Esikoistyttärenne syntyy loppukesästä. Miten te tulevat vanhemmat olette voineet?

Johanna: Kaikki on mennyt hyvin ja aika on kulunut hirveän nopeasti. Olen nauttinut raskausajasta tosi paljon. Alussa oli hieman aamupahoinvointia ja väsymystä, mutta pääsin siitä pian yli ja olen voinut tehdä töitä normaalisti. Olin lukenut etukäteen, että raskaana tulee äidillinen huoli, herkistyy helposti ja on onnellinen, mutta ne tunteet ovat silti yllättäneet voimakkuudellaan. Ne onneksi valmistelevat minua äitirooliin.

Renny: Kuvasimme eilen 12 tuntia ja kysyin päivän päätteeksi Johannalta, miten pikkuinen voi. Hän vastasi, että juu, on ollut hereillä aika paljon. Ja voin tuntea potkut vatsan päältä. Se on maailman uskomattomin tunne!

Miltä Rennystä tuntuu kokea ydinperhe-elämä verrattuna aikaisempaan etä-isyyteen?

Renny: Kun sain 25 vuotta sitten Luukas-poikani, meillä oli hänen äitinsä kanssa hyvin ongelmallinen tilanne. Mutta olen fatalisti ja sanoin hänelle, että sinun täytyy tehdä kuten itse haluat. Lupasin tukea häntä kaikessa. Olen tehnyt parhaani ­viikonloppuisänä, mutta meillä oli omat haasteemme. En koskaan silti luopunut unelmasta, että voisin saada vielä joskus perheen. Siitäkin huolimatta, vaikka oma perhetaustani ei ollut täydellinen.

Oma isäni oli sitä sukupolvea, jolloin lasten piti olla hiljaa eikä olla touhuissa mukana. Äitini puolestaan oli luova tukija. Halusin luoda ihanan, luovan ja aktiivisen ilmapiirin omille lapsilleni, ja toisaalta korjata isäni tekemät virheet. Hän ei ollut läsnä eikä sellainen isä, johon voi tukeutua kaikessa. Toki hän oli ­turvallinen, viisas mies, mutta hänen kanssaan ei pelattu palloa.

Itse haluaisin luoda täydellisen unelman. Olisin halunnut jo kauan sitten, mutta niin ei ollut tarkoitettu. Kun tapasin Johannan, meidän unelmamme kävivät täydellisesti yhteen. Odotan todella paljon ensimmäisen lapsemme syntymää – ja monien muiden, jos Luoja niin suo. Se, mitä meillä on yhdessä, on kaikki. Se on muuttanut täysin arvomaailmani.

Asutte nyt Kreikassa, mutta suuntaatte Miamiin. Mihin aiotte juurtua?

Johanna: Halusimme löytää jonkun tukikohdan perheen kasvaessa ja olemme päättäneet asettua Miamiin. Olemme reissanneet kohta kaksi vuotta ja Rennyllä on varastoja ympäri maailmaa, joten olisi hienoa saada kaikki tavarat yhteen paikkaan. Amerikka on ihan töidenkin vuoksi järkevä vaihtoehto. Renny on hieman ­kyllästynyt Losiin, mutta Miamista tykkäämme molemmat ja siellä on myös ystäviä. Kun uusin elokuvamme on ­valmis, suuntaamme Miamiin. Synnytän siellä ja lapsi saa sitä kautta automaattisesti kaksoiskansalaisuuden. Se tuntuu järkevältä, koska aiomme viettää Amerikassa paljon aikaa. Mietimme myös muita vaihtoehtoja, mutta tämä oli meille paras vaihto­ehto, koska emme tule asumaan Suomessa pysyvästi. Suomessa meillä on Tammion-mökki, jossa aiomme ehkä viettää ­vauvan ristiäiset.

Jännittääkö synnytys ulkomailla?

Johanna: Synnytys jännittää eniten ehkä sen vuoksi, että sitä ei voi suunnitella etukäteen. Olen ottanut paljon selvää asioista ja onneksi meillä on ollut tosi hyvä lääkäri täällä Kreikassa. Tuntuu siltä, että olen ollut koko ajan hyvissä käsissä. Onneksi myös perheeni ja ystäväni ovat tulossa luoksemme Miamiin.

Teette töitä yhdessä. Toimiiko se?

Johanna: Kyllä. Työt, arki, elämä ja parisuhde on yhtä ja samaa. Ehkä sitä voi verrata yrittäjyyteen, mutta nautimme molemmat siitä paljon. Tykkäämme työstä niin, ettei se tunnu työltä. Jos olisimme eri aloilla, se ei toimisi niin hyvin.

Renny: En voisi kuvitella olevani kuin sellaisen ihmisen kanssa, joka ymmärtää ja rakastaa sitä mitä teen. Ihmisille on ehkä epäselvää, mitä Johanna tekee tuottajana, mutta käymme läpi yhdessä puvustusta, lavastusta, kaikkea. Kysyn Johannalta mielipidettä kaikesta. Pidän meitä onnekkaina, että saamme tehdä tätä yhdessä. Olemme perhetuotantoyhtiö.

Huhtikuun lopussa pääsimme katsomaan arkeanne uudessa tv-sarjassa. Miltä sen tekeminen on tuntunut?

Renny: Meillä on The Harlins -sarjan kuvauksissa kaksi kameraa, joilla kuvaamme itseämme ja toisiamme. ­Kuvausryhmä käy luonamme muutaman viikon välein. Alussa panostimme ja ­ehostauduimme, mutta pian unohdimme meikit ja kuljimme alasti tai verkkareissa rennosti. Kuvaamisesta tuli osa elämää ja kuvausryhmästä perheenjäseniä. Puhuimme avoimesti ja vapaasti kaikesta. Meillä ei ehkä nähdä ihmissuhde­draamaa, mutta elämämme on muuten tosi vauhdikasta.

Johanna: Kyllä siellä yllätyksiä nähdään! Sarjan ulostulo jännittää enemmän kuin synnytys Miamissa.

Mikä on suhteenne salaisuus?

Renny: Rehellisyys on kuin kukkavaasi. Ehjänä se on täydellinen ja pitää vettä, mutta jos siihen tulee särö, sitä on mahdotonta korjata. Olemme perustaneet sille koko ihmissuhteemme. Meidän ei tarvitse olla täydellisiä, mutta täydellisyys syntyy siitä, että olemme avoimia ja rehellisiä toisillemme. Se ei tarkoita, etteikö meissä olisi puutteita tai virheitä. Voimme jakaa ne kaikki. Kaikki mitä olemme kokeneet, on muovannut meistä niitä ihmisiä joita olemme tänä päivänä. Olemme panostaneet tähän täysillä.

Johanna: Puhumme rehellisesti kaikki asiat läpi. Meillä on myös samat arvot. Se luo täydellisen turvallisuuden tunteen. Onneksi olemme molemmat myös sellaisia ihmisiä, että tykkäämme puhua paljon ja kertoa kaikesta toisillemme.

Renny Harlin

  • Syntyi: 1959 Riihimäki.

  • Asuu: Miamissa.

  • Ajankohtaista: Tekeillä The Bricklayer -elokuva.

Johanna Harlin

  • Syntyi: 1994 Pori.

  • Asuu: Miamissa.

  • Ajankohtaista: The Harlins MTV-palvelussa.

2 kommenttia