Apu

Raskaana oleva Nanna Karalahti: Oikein odotan synnytystä

Raskaana oleva Nanna Karalahti: Oikein odotan synnytystä
Pitkään raskautensa piilottanut Nanna Karalahti ei pelkää synnytyskipua - hän jopa tavallaan odottaa sitä.
Julkaistu: 17.4.2018

Toista lastaan odottava Nanna Karalahti, 30, hehkui hyvää oloa Helsingissä hotelli Glossa tiistaina Granon hyvinvointitilaisuudessa, jossa hän ryhtyi yhdessä Martina Aitolehden kanssa lasten liikuntalähettilääksi.

- Olen ihan erilaisissa tunnelmissa kuin ensimmäisen raskauden aikana. Silloin pelkäsin mitä tulee ja laskin päiviä. Odotan jo tosi paljon tytön näkemistä, enkä jännitä. Nyt on kiva ja seesteinen vaihe, Karalahti iloitsi.

Urheilullisen yrittäjän vatsa on jo pyöristynyt somasti, mutta hän ei halunnut kertoa vauvan laskettua aikaa. Karalahti myös yritti pitää raskauden mahdollisimman pitkään itsellään.

- Aina voi tapahtua mitä vaan, vaikka nyt tästä onkin kiva puhua. Mutta ei sitä tarvitse muille kertoa heti, riittää että itse ja oma lähipiiri tietää asioista. Enää tätä on tietysti vaikeaa piilottaa.

Pian kaksivuotiaan Jaxin äiti odottaa jo tyttöjen juttuja.

- Pojilla on niin omat leikit, Jaxilla on autot ja jatkuva pärinä. Ihana nähdä millainen tyttö on, miten vauva kasvaa ja onko hänellä sitten jossain kohtaa huulipunat mielessä - vaikka onhan Jaxillakin! Isoveli on suhtautunut tilanteeseen hyvin ja tulee joka päivä pussaamaan sekä halaamaan mahaa.

Keravalle viime syksynä miehensä Jere Karalahden kanssa muuttanut Nanna oli jo vähitellen sisustanut vauvan huonetta. Mielessä olivat myös jo ristiäiset.

- Kuuntelin juuri tänne tullessa autossa yhtä kappaletta, jonka haluaisin laulettavan ristiäisissä.

Synnytys häntä ei jännittänyt ensimmäisellä kerralla, eikä tälläkään kertaa.

- Ajattelin sen jonkinlaisena suorituksena. Nytkin oikein odotan tietyllä tavalla sitä kipua! Jaxin kohdalla testasin kuinka pitkään selvisin ilman kipulääkkeitä, mutta nyt osaan ehkä kuunnella itseäni paremmin kaikessa. Otan lääkitystä jos siltä tuntuu, jos ei, olen ilman.

Kommentoi »