Puutarhapiireissä kohistaan upeista jääkukkalautasista - oletko jo kokeillut?
Puheenaiheet
Puutarhapiireissä kohistaan upeista jääkukkalautasista - oletko jo kokeillut?
Talven kukkapenkki koostuu leikkokukista ja luonnon antimista.
17.1.2018
 |
Apu

Ruokolahtelainen Marja-Leena Stén

Sténin idea oli kuitenkin hieman erilainen: hän tekee upeita, jäisiä koristelautasia, joissa on monenlaisia kasveja. Sténin kuvat ovat alle vuorokaudessa keränneet jo miltei tuhat reaktiota.

Stén kertoi Avulle, että idea ei ollut uusi:

- Olen tehnyt näitä jääjuttuja jo vuosia pakkasten tultua. Näpertelen myös lumitöitä. Yleensä käytän luonnon antimia koristeena tai sellaisia, jotka menisivät jo roskiin. 

- Me asumme maaseudulla, metsän keskellä. Jäin äskettäin eläkkeelle ja nyt on aikaa toteuttaa itseään... oma piha, oma tupa ja oma lupa!

Stén on muutenkin luova ja kätevä käsistään.

- Harrastan käsitöitä, huovutusta, keramiikkatöitä ja puutarha on lähellä sydäntä, tosin se on kyllä luova ja rönsyilee.

Talven kukkapenkki valitettavasti sulaa pakkasten mentyä, mutta sitten alkavatkin oikeat puutarhatyöt. Sténin puutarhan kaunotar on upea, vanhassa kannossa kasvava keijunmekko.

Näin teet jäälautasen:

Lisää ensin vettä ja kasvit. Stén käyttää jäälautasten muottina muoviastiaa, joka on vähän tavallista ruokalautasta isompi. Anna jäätyä.

Lisää vielä toinen kerros vettä.

Jos haluat tehdä jäälautaseen ripustusreiän, laita siihen jäädytysvaiheessa vaikka korkki tai pieni lääkemitta, jossa on kivi painona. Saat sen irti pienellä määrällä lämmintä vettä.

Stén tekee myös muita jäätöitä:

Teksti Selina Keränen

Lue myös:

Kommentoi »