Apu

Putous-tähti Aapo Oranen rentoutuu Jari Isometsän elämäkerran parissa: "Kun kausi on paketissa, lähden luonnon rauhaan"

Putous-tähti Aapo Oranen rentoutuu Jari Isometsän elämäkerran parissa: "Kun kausi on paketissa, lähden luonnon rauhaan"
Minkä kirjan luit viimeksi, entä mitä seuraavaksi? Putous-tähdet vastaavat!
Julkaistu: 2.4.2022

Aapo Oranen:

”Luin hiihtäjä Jari Isometsän elämäkerran. Seuraavaa kirjaa ei ole vielä valmiina. Olen varmaan aika tavanomainen lukija, eli luen kirjan, kun mielenkiintoinen tai hyvä sattuu kohdalle. En ole perinteinen lukutoukka. Putouksen aika on mennyt käsikirjoituksia lukiessa tai kirjoittaessa. Ylimääräistä ei ole tullut lueskeltua. Kun viimeinen lähetys on paketissa, palaan takaisin kotiin Mikkelin seudulle ja alan suunnitella ystävien kanssa kesän vaellusreissuja. On kiva päästä luonnon rauhaan.”

Pihla Maalismaa:

”Luin viimeksi Meri Valkaman Sinun Margot. Siinä paiskasivat kättä psykologinen draama, rakkaus ja perhe-­elämä. Myös ajankuva oli ­kiinnostava, eletään DDR:n aikoja. Se liippaa tässäkin ajassa, kun puhutaan kylmän sodan ydinaseuhasta. En ehkä luonnehtisi itseäni lukutoukaksi, mutta on minulla aina jokin kirja kesken. Seuraavaksi ajattelin tarttua Vivian Gornickin romaaniin Toisissamme kiinni. Varsinkin loma-aikoina otan spurtteja.”

Jyri Ojansivu

"Putous on vienyt aikaa niin paljon, että en ole ehtinyt lukea hetkeen. Viimeaikaiset lukemiset ovat olleet Ukrainan sodan uutisointia. Viimeksi luin mielenkiintoisen kotimaisen kirjan, Heidi Airaksisen Vierge Modernen. Se oli kiva teos, joka sijoittui menneeseen aikaan, 1920-luvun Helsinkiin. Luen kausittain, pitäisi lukea enemmän. Jos jokin kirja innostaa, ahmaisen sen kyllä tosi nopeasti. Yleensä puhelimessani on lista kirjoista, jotka haluan lukea seuraavaksi, mutta nyt ei ole. Olen niin uppoutunut työhön. Väsymystä on havaittavissa, mutta samalla harmittaa olla loppusuoralla. Toisaalta viimeisen lähetyksen jälkeen ehdin olla paremmin perheen kanssa. Kun Putous loppuu, siirryn koti-isäksi. Minulla on puolitoistavuotias ja kuusivuotias lapsi, he molemmat osaavat jo tunnistaa isin telkkarista."

Mikko Töyssy

”Luen ehkä kerran vuodessa jonkin kirjan. Taisin viimeksi lukea kesän korvalla parvekkeella istuen Hobitin, olisikohan ollut viides tai kuudes kerta. Tykkään Tolkienin luomasta maailmasta. Hobitti ei ole niin intensiivinen lukukokemus kuin Sormusten herra, jälkimmäinen on kooltaankin tiiliskivi. Siinä meinaa usko loppua kesken. Hobitin tarina kulkee eteenpäin hieman joutuisammin. En tiedä vielä, mitä luen seuraavaksi. ­Listalla on ainakin tämän viikon käsikirjoitus.”

Maaria Nuoranne

”Tykkään tosi paljon lukemisesta ja luin viimeksi Meri ­Valkaman Sinun Margot. Se oli superhyvä, sain kirjan joulu­lahjaksi. Luen parhaillaan yhdysvaltalaisen bell hooksin Rakkaus muuttaa kaiken -romaania, se on feminististä filosofiaa. Olen aina tykännyt lukea paljon ja olen päättänyt lisätä sille aikaa. Laitan puhelimen pois, kun menen sänkyyn, ja yritän lukea ennen nukkumaanmenoa. Joskus se onnistuu paremmin, joskus huonommin.”

Putous lauantaisin klo 19.30 MTV3-kanavalla. Ohjelman finaali nähdään 9. huhtikuuta.

1 kommentti