Apu

Putous-juontaja Heikki Paasonen: "Olisin liian laiska näyttelijäksi"Putous-juontaja Heikki Paasonen: "Olisin liian laiska näyttelijäksi"

Heikki Paasonen suostui Putouksen juontajaksi näyttämisen halusta.
Teksti Emilia Pyykkönen
Kuvat MTV3

Kun Putouksen uusi ohjaaja Lauri Nurkse soitti Heikki Paasoselle ja ehdotti Putouksen juontajamista, Paasonen kieltäytyi.

- Se oli kauhunsekainen kieltäytyminen. Putous on sellainen jättiläinen, johon oli riski koskea, koska se on tehty niin hyvin. Lopulta näyttämisen halu siirsi pelon taka-alalle ja suostuin.

Paasonen on juontanut lukuisia suosittujen tv-sarjojen suoria lähetyksiä. Millä tavalla Putous poikkeaa näistä?

- Putousta treenataan viikot läpeensä niin kuin teatteriesitystä. Olemme olleet ryhmän kanssa nyt jo paljon yhdessä, avanneet tulvaportteja. Tätä tehdään niin yhdessä. En ole yksin vastuussa koko ohjelmasta.

Suosikki-juontaja suunnitteli aikoinaan myös itse näyttelijän uraa.

- Kallion lukiossa minulla oli vielä ajatus näyttelemisestä. Olisin kuitenkin liian laiska oikeaksi näyttelijäksi. Nyt saan hengata näyttelijöiden kanssa.

Mikä aikaisemmista Putous-kausista on jäänyt parhaiten mieleen?

- Tykkäsin eniten ensimmäisistä Putous-kausista. Hahmoista Kristan Sika Vainola oli osuva. Valitettavasti se oli vähän liian pienen piirin vitsi.

Uudet Putous-näyttelijät julkistettiin tänään. He ovat Antti Holma, Niina Koponen, Essi Hellén, Joonas Nordman, Mari Perankoski, Jenni Kokander, Kari Ketonen ja Ville Tiihonen.

Putous alkaa 11.10 MTV3-kanavalla.

Julkaistu: 15.9.2014