Mondo

Porvoon uutuudet

Porvoon uutuudet
Kartoitimme kiinnostavat ravintolauutuudet, herkkukeitaat ja putiikit. Mukana myös retkipaikat!
Julkaistu: 4.6.2020

1. Uutuusputiikkeja

Keväällä samaan liiketilaan Raatihuoneentorin laidalle (Jokikatu 22) avattiin taidegalleria Maari, design- ja antiikkiliike Viridianne sekä Viivin Kosmetiikkapuoti, josta voi shoppailla suomalaista luonnonkosmetiikkaa. Toinen uutuus on alun perin nettikaupallaan ihastuttanut Niin Mua -vintagepuoti (Mannerheiminkatu 1), jonka valikoima koostuu pääasiassa kotimaisista vaatteista ja asusteista.

2. Kimchiä ja kasviksia

Porvoo on houkutteleva ruokakaupunki, jonka uusissa ja uudistuneissa paikoissa näkyvät terveystrendit ja lähiruoka. Kasvisravintola Ani’s Café (Välikatu 8) muutti vanhaankaupunkiin ja sai uuden pirteän ilmeen. Täällä voi nauttia vaikkapa runsaasta lounasbuffetista. Terveelliseen vegeruokaan erikoistunut Aatos Café (Kaivokatu 37) järjestää myös joogabrunsseja ja lounaita, joilla soi livemusiikki. Jokirannan paikoista kiinnostava on toista kautta auki oleva kesäravintola Ranta-aitta (Joki­katu 8), joka tarjoaa lähiruokaa eksoottisella twistillä. Vielä paikallisempaa ruokaa löytyy pyörämatkan päässä sijaitsevasta Bosgårdin luomutilan ravintolasta (Bosgårdintie 68) ja Pumppaamon kahvila-kioskista (Kerkkoontie 92), joka keskittyy lähituotteisiin.

Kasvisravintola Ani’s Café muutti vanhaankaupunkiin.

3. Jälkkäriherkkuja

Porvoon makeiden herkkujen tarjonta ansaitsee oman osionsa. Suomen kansallis­runoilijan, J. L. Runebergin kotikonnuilla nautitaan herran nimikkotortuilla ympäri vuoden. Luomupainotteisessa Zum Beispiel -ravintolassa (Rihkama­katu 2) Runebergin tortun kylkeen kannattaa tilata pallo itse tehtyä Runeberg-jäätelöä. Kansainvälisissä suklaakilpailuissa palkintoja kerännyt Pieni Suklaatehdas (Teollisuustie 15) taas on pistänyt pystyyn tunnelmallisen tehtaanmyymälän, jossa kaakao nautitaan asiakkaiden lahjoittamista kupeista. Thai Street Food -ravintolalla (Aleksanterinkatu 31) on listallaan Porvoon Jäätelötehtaan vinkeitä jätski- ja sorbettimakuja.

4. Haukkaa happea

Herkuttelun jälkeen kutsuu luonto. Jos aika on kortilla, nouse vehreälle Linnamäelle, joka on aivan vanhankaupungin kupeessa. Reippaan kävelymatkan päässä keskustasta löytyy sammaleisen metsän läpi kiemurteleva Sikosaaren luontopolku (Sikosaarenpolku 4), jolle saapuminen on kokemus itsessään: korkean järviruokokasvuston reunustamalla tiellä tuntee itsensä melkeinpä vesilinnuksi. Jos haluat uimaan, suuntaa Kokonniemen maauimalaan (Jääkiekkotie 2) tai tunnelmalliselle, metsän ympäröimälle Tervajärvelle (Tervajärventie 25).

Kommentoi »