Image

Poliittinen koti: Helsingin vihreän valtuustoryhmän pj Reetta Vanhanen ja kaksio Vallilan konepaja-alueella

Poliittinen koti: Helsingin vihreän valtuustoryhmän pj Reetta Vanhanen ja kaksio Vallilan konepaja-alueella
Imagen uudella Poliittinen koti -palstalla kurkistetaan kaupunginvaltuutettujen koteihin.
Julkaistu: 12.2.2021

"Vietin lapsuuteni keltaisessa omakotitalossa Nurmijärvellä, metsän ja urheilukentän välissä. Se oli hyvä paikka elää. Olen tosi ihastunut Helsinkiin, mutta edelleen kaipaan sitä, että pääsisi pihasta hiihtämään.

Valmistuin lääkiksestä neljä vuotta sitten. Silloin me ostettiin puolison kanssa tämä, molempien ensimmäinen oma koti. Sitä ennen asuin opiskelija-asunnoissa Ruskeasuolla ja Pikku-Huopalahdessa.

En ole ihan varma, mitä aluetta tämä virallisesti on. Puhutaan Vallilan kone­pajasta, mutta mun vaalipiiri on kuitenkin virallisesti Itä-Pasila. Ja sitten toisaalta tuossa on Alppila vieressä. Ehkä tämä on vähän tällaista rajaseutua.

Onhan tässä kahdelle ihmiselle aika paljon neliöitä. Lisäksi on vielä lasitettu parveke. Ja sauna on tärkeä. Me saunotaan monta kertaa viikossa, se on sellaista luksusta. Aina lauantaisin ja pari kertaa viikolla. Koti on mulle hengähdyspaikka, kun arki on niin hektistä. On työt ja päivystykset, ja sitten lisäksi politiikka. Politiikka on vähintään osapäivätyö, vaikka korona-aikaan kokoukset ovatkin etänä. Usein mä töiden jälkeen käyn lenkillä ja suihkussa. Sitten rojahdan tähän sohvalle, luen tai katson Netflixiä."

SISUSTAJA

”Me molemmat tykätään sisustuksessa tämmöisestä yksinkertaisesta. Ja Artekista. Aika vaaleetahan täällä on. Noilla lampuilla on jotkut nimet, mutta en mä muista niitä. Puoliso on meistä innokkaampi sisustaja.”

ALEXA

”Teknologiasta me intoillaan yhdessä. Täällä on puheohjattavat valot ja telkkari. Voi sanoa vaikka, että ”Alexa, turn the lights off”. Tai vaihtaa vaikka niiden väriä. Kännykästä niitä pystyy säätämään vielä tarkemmin, voi laittaa vaikka sellaisia teemoja valaistukseen.”

1 kommentti