Pistä tyyli uusiksi – katso pukeutumisvinkit!
Puheenaiheet
Pistä tyyli uusiksi – katso pukeutumisvinkit!
Lukijamme Mika ja Maarit kokeilivat fiinimpää arkityyliä ja rentoa juhlauniformua. Poimi vinkit ja kertaa pukukoodit!
Julkaistu 8.4.2019
Apu
Mika Koivula ja Maarit Katainen luonnontilassa. He eivät ole pariskunta oikeasti. Mikan mitat ovat 184 cm ja 100 kg. Maaritin mitat ovat 160 cm ja 79 kg.

Saat helpon keväpäivityksen, kun puet päällesi yhden pirteän värin. Jos kirkkaat vaatevärit eivät ole sinun juttusi, valitse värikkäät jalkineet. Mikan kukkakuvioinen kauluspaita on nyt supermuodikas. Yhdistä se neutraalin sävyisiin housuihin. Kun haluat tyylistä juhlavan, laita jalkaan pukukengät. Rennompaan tyyliin riittävät tennarit.

ämä housut ovat suosikkini kuvausvaatteista."

Naisen kaunein hihanmitta on ¾-pituinen, sillä se paljastaa käsivarren kapeimman kohdan. Myös täyspitkät hihat ovat muotia. Hihojen ansiosta säästyt pukeutumisessa yläosan miettimiseltä. Kengissä maltillinen korko riittää. Mustat tai hennon beigen väriset avokkaat sopivat useimpiin asuihin.

Miesten puvun linja on entistä kapeampi ja takki lyhyempi. Takin koko on oikea, kun vatsan ja takin väliin jää tulitikkuaskin kokoinen tila. Ylänappi pidetään aina kiinni. Moderni kevätmies uskaltaa jättää pois kravatin ja avata kauluspaidan ylimmän napin. Irrottele kuviollisella kauluspaidalla ja taskuliinalla.

Maarit Katainen, 56

Sinkku Vantaalta. Maarit on 56-vuotias eläkeläinen, joka työskenteli aikaisemmin tietoliikennealalla.

– Viime keväänä tunsin, että minulla on energiaa. Mietin, miten saisin sen ulos. Keksin kaverilta hakeutua avustajaksi tv-kuvauksiin.

Maarit on ollut mukana muun muassa Sorjosessa ja Robassa. Hän voi esittää asiakasta kahvilassa tai henkilöä kadulla. Hänellä on ollut yksi virkkeen mittainen repliikki. Toiveissa on pieni puherooli.

Kymmenen vuotta sitten Maarit pudotti painoa 40 kiloa ja on pitänyt painonsa kurissa terveellisellä ruokavaliolla, kävelyllä ja kuntosalitreenillä.

– Vaikka menisin vain K-markettiin, käytän ripsiväriä, huulipunaa ja laitan kulmat kuntoon. Se antaa fiilistä itselle ja toisille ihmisille. Ilman huulipunaa en lähde edes salille.

Tinder-treffit tuovat iloa elämään. Tinderiä voi selata kotona tukka pystyssä ja treffeillä piipahtaa kauppareissun yhteydessä. Maarit on löytänyt netistä kaksi pitkää suhdetta. Hänellä on neuvo sinkkumiehille:

– Kannattaisi kysyä joskus naiseltakin jotakin. Treffeillä miehet puhuvat koko ajan vain itsestään, työstään ja urastaan. Liikaa on mielessä se yksi asia.

"Nämä housut ovat suosikkini kuvausvaatteista."

Mika Koivula, 52

Nyrkkeilijä Keravalta. Mika on 52-vuotias rakennusalan mies, kahden aikuisen lapsen isä. Hän on myös vaari. Jokaisena arkipäivänä Mika vetää nyrkkeilytreenit Keravan junioreille. Itse hän on kilpaillut ammattilaisena ja amatöörinä, mistä muistona on paitsi muutama urheiluvamma myös Euroopan, Pohjoismaiden ja Suomen mestaruuksia.

Mika on ollut kunnallispolitiikassa kaksi kautta ja ajanut Keravan nuorten ja liikuntapuolen asioita. Hän harrastaa runojen kirjoittamista.

– Kirjoitan itselleni. Jotain julkaisen Facebookissa. Me nyrkkeilijät olemme aika herkkiä äijiä.

Oma tyyli on rento ja nuorekas. Mika pukeutuu tilanteen mukaan, silittää paidat ja käyttää tarvittaessa solmiota. Tytär antaa neuvoja ihonhoitoon.

Mikan tyylivinkki muille miehille: ”Pitää olla rohkea ja kokeilla. Sandaaleista sukat pois!”

Kommentoi »