Pirkko Mannolalle tehtiin pallolaajennus
Puheenaiheet
Pirkko Mannolalle tehtiin pallolaajennus
Sydänkivut yllättivät Pirkko Mannolan. - Ajattelin, että tässäkö se elämä oli.
17.4.2014
 |
Apu

Hyväkuntoinen ja ikänsä itseään hyvin hoitanut Pirkko Mannola havahtui itsenäisyyspäivänä kovaan rintakipuun. Hän lähti Jorvin sairaalan päivystykseen.

Tilanteessa sairaalassa oli näyttelijälle sopivaa dramatiikkaa.

- Olin tarkkaillut ja katsoin itkien Åkea television Tuntemattoman sotilaan Lehtona. Ajattelin, että tässäkö tämä elämä nyt oli.

Potilas päästettiin tarkkailun jälkeen kotiin nitrosuihke mukanaan ja häntä kehotettiin tilaamaan ambulanssi, jos kivut yltyvät.

Eiväthän ne mihinkään talttuneet.

Pirkko Mannola päätti mennä Mehiläisen yksityissairaalaan. Varjoainekuvauksessa todettiin kaksi tukkeumaa.

- Lääkäri kysyi, että tehdäänkö heti pallolaajennus. Vastasin kyllä, ja niin minulle tehtiin kahden suonen laajennus. Enkelit olivat mukanani, koska selvisin tilanteesta niin hyvin.

Kivut loppuivat siihen paikkaan, ja uudenvuodenaattona Pirkko Mannola oli jo keikalla Vieno Kekkosen ja Marjatta Leppäsen kanssa Turussa.

- Minusta on tärkeää, että varsinkin naiset tietäisivät salakavalan sydänkohtauksen oireet ja vaarat. Minä liikun paljon, syön terveellisesti, enkä kärsi korkeasta verenpaineesta. Tilanne pääsi silti yllättämään, vaikka Vieno väitti havainneensa minussa syksyllä joitain väsymyksen oireita.

Liisa Talvitie

Kommentoi »