Apu

Pirkka-Pekka Petelius: "Olen kieltäytynyt urani aikana suurista rahoista"


Pirkka-Pekka Petelius työskentelee vain projekteissa, joissa hän saa toteuttaa itseään.
Kuvat Kari Pekonen

Pirkka-Pekka Peteliuksella, 63, on edessä mielenkiintoinen vuosi. Heti alkuvuodesta hän valloittaa Hartwall Arenan, jossa Petelius marssittaa lavalle tunnetuimmat sketsihahmonsa.

Petelius näyttelee myös tämän vuoden lopulla ensi-iltansa saavassa Downshiftaajat 2 – Uuteen nousuun –draamasarjassa, jossa yksi downshiftaaja on rikastunut lottovoitolla.

Petelius ei itse arvota rahaa korkealle.

- Raha ei merkitse minulle mitään, ainoastaan paljonko sitä on. Vakavasti. En ole käsittääkseni tehnyt mitään rahasta, enkä tule tekemään, Petelius kertoi tänään sarjan kutsuvierasnäytöksessä Kinopalatsissa.

Petelius kertoo, että hän valitsee työt mielenkiinnon, ei rahan mukaan.

- Jos ihmiset tietäisivät, kuinka suurista rahoista olen kieltäytynyt, he yllättyisivät. Olen saanut huimia tarjouksia pitkin uraa. Olen tehnyt mainoskampanjoita, mutta sellaisia, joissa olen saanut toteuttaa itseäni ja tehdä omaa juttua. Hommien täytyy olla itselle merkityksellisiä, PPP sanoo.

Pirkka-Pekka näyttelee Downshfitaajissa pääsääntöisesti nuorempien näyttelijöiden, kuten Iina Kuustosen, Jussi Vatasen ja kumppaneiden kanssa. Myös syksyllä nähdyssä Possessa ja tammikuussa alkavassa Erikoisliikemiehet –ohjelmassa Petelius on työskennellyt nuorempien kollegoiden kanssa.

Näyttelijä arvelee, että on saanut uusista työkavereista lisää virtaa.

- On virkistävää työskennellä uusien ihmisten kanssa. 

Julkaistu: 14.12.2016