Mondo

Pikaopas: Helsinki

Pikaopas: Helsinki
Herkuttele kiinnostavassa ravintolakeskittymässä, lähde metrolla staycationille, tee saunareissu Jätkäsaareen ja juhli Sörnäisten bilekorttelissa. Mondo etsi Helsingin hauskat uutuuspaikat.
Julkaistu: 2.6.2019

Syö Torikortteleissa

Senaatintorin laidalla sijaitsevasta Torikortteleiden alueesta on tullut yksi Helsingin kiinnostavimmista ravintolakeskittymistä. Sen uutuuspaikkoihin lukeutuu joulukuussa 2018 avattu Gohan (Sofiankatu 3), jonka nimi on Japania ja tarkoittaa riisiä tai ateriaa. Myös ruoka on saanut vaikutteita Japanista, ja esimerkiksi lounaalla tarjolla on bento box -tyylinen annos, jonka jokainen ainesosa on tarjottimella omassa kupissaan. Sakelistalta löytyy kymmenen vaihtoehtoa.

Jo ennestään Torikortteleista löytyvät hehkutettu pizzeria Via Tribunali, muun muassa vuoden ravintolaksi valittu Chapter, Michelin-tähdellä palkittu Olo, El Fant -kahvila ja tunnelmallinen Trillby & Chadwick -salabaari.

Koe kulttuurirakennukset

Jos viimeisimmästä Helsingin-visiitistä on paljon aikaa, pakollisia kohteita ovat Amos Rex (Mannerheimintie 22-24) ja keskustakirjasto Oodi (Töölönlahdenkatu 4), jossa voi käydä myös elokuvissa. Siellä toimii Kansallisen audiovisuaalisen instituutin elokuvateatteri Kino Regina. Ohjelmistossa on sekä leffaklassikoita että kulttiteoksia.

Juhli Sörnäisissä

Kaupungin yöelämän kiinnostavimpia keskittymiä on Kaikukadun ja Lintulahdenkadun väliin jäävä kortteli Sörnäisissä.

Tanner (Hämeentie 11) on ruokaravintolan ja baarin yhdistelmä, jonka tiloissa toimii levykauppa. Arkisin tarjolla on aamupalaa aamukahdeksasta lähtien, ja viikonloppuisin dj:t viihdyttävät kahteen asti yöllä.

Talon yläkerrassa toimivassa Väinö Kalliossa järjestetään kaikkea jazzkeikoista stand up -iltoihin. Siitä on muodostunut myös suosittu brunssipaikka.

Post Bar -klubin (Kaikukatu 2) rosoisen minimalistisen sisustuksen on suunnitellut monien Helsingin tyylikkäimpien ravintolatilojen takana oleva Joanna Laajisto.

Jos näistä kolmesta ei löydy sopivaa, korttelissa toimivat ennestään myös suositut illanviettopaikat Siltanen, Kuudes Linja, Kaiku ja aamujatkojen paikkana toimiva Stidilä.

Yövy luonnonrauhassa

Haluatko yöpyä Helsingissä luonnon ympäröimänä? Tai etsitkö kivaa staycation-kohdetta metrolinjan varrelta? Kävelymatkan päässä Koivusaaren metroasemalta sijaitsee Hotel Hanasaari (Hanasaarenranta 5), jossa käy etenkin viikonloppuisin pääkaupunkiseudun pariskuntia minilomilla. Suurimmasta osasta huoneita on kaunis merinäköala. Entinen kongressihotelli on remontoitu tyylillä ja sen käytävillä voi ihailla kuvataidetta ja designia. Samassa rakennuksessa on myös kulttuuri­keskus Hanaholmen, jossa on vaihtuvia taidenäyttelyitä. Lisäksi Hanasaaressa on pieni mutta kaunis allasosasto sekä tasokas ravintola Johannes.

Toinen samanhenkinen yöpaikka on Hotel Rantapuisto Vuosaaressa (Furuborginkatu 3), noin 25 minuutin kävelymatkan päässä Rastilan metroasemalta. Entisessä koulutuskeskuksessa toimiva hotelli sijaitsee meren rannalla, komean mäntymetsän ympäröimänä. Arkkitehtuuri on saanut inspiraatiota tanskalaisesta Louisiana-taidemuseosta: on lasiseinäisiä käytäviä, jotka vievät huonesiipiin. Illallisen voi nauttia hotellin ravintolassa, jonka isoista ikkunoista avautuva maisema on erityisen hieno.

Saunareissu Jätkäsaareen

Moni pitää Jätkäsaaren uutta asuinaluetta hieman hengettömänä, mutta sieltäkin löytyy vierailun arvoisia paikkoja, kun tietää mistä etsiä. Yksi alueen kiinnostavista kohteista on Uusi Sauna (Välimerenkatu 10). Sen perustaja Kimmo Helistö pyörittää myös perinteistä Arlan saunaa Kalliossa. Jätkäsaaren modernissa uudisrakennuksessa on isot puilla lämpiävät saunat miehille ja naisille (saunamaksu 16 euroa). Uimaan ei harmi kyllä pääse, mutta atriumpihalta löytyy tunnelmallinen vilvoittelualue ja aulasta baari-ravintola, jossa voi nauttia vaikkapa lasillisen viiniä.

3 × kahvila

Kahvila Päijänne

Ravintolapäivästä alkunsa saaneessa paikassa Vallilassa on trendikkään askeettinen sisustus ja isot ikkunat kadulle. Seinällä roikkuu polkupyörä. Kahvin ja leivonnaisten lisäksi paikasta saa pikkusuolaista ja alkoholijuomia.

Päijänteentie 1

Kuuma Garden

Huippusuosittu Kuuma sulki Punavuoren kahvilansa ja palvelee nyt vain Galleria Esplanadin toisessa kerroksessa, josta löytyy joukko muotimerkkien putiikkeja.

Pohjoisesplanadi 33

Teurastamon Päiväkahvibaari

Tunnelmallisessa tiilirakennuksessa toimiva kahvila on sisustettu kirppishenkisillä huonekaluilla. Kuppi suodatinkahvia maksaa vain 1,50 euroa.

Työpajankatu 2

Jätkäsaaren Uuden Saunan yhteydessä on myös kiva baari-ravintola.

Kommentoi »