Piia Koriseva: Aivoinfarkti opetti kiroilemaan
Puheenaiheet
Piia Koriseva: Aivoinfarkti opetti kiroilemaan
Kymmenen vuotta sitten aivoinfarktin saanut Koriseva toimii nykyään personal trainerina - ja etsii miestä, vaan ei tiedä millaista.
Julkaistu 24.10.2018
Apu

Personal traineriksi kouluttautunut Piia Koriseva, 46, on nykyään myös kirjailija. Piia on julkaissut äskettäin kirjan 365 muutoksen päivää -teoksen, jota hän kuvailee matalan kynnyksen kirjaksi.

- Oman halvaukseni jälkeen kuntoutin itseni pystyyn, vaikka tuomioni oli istua loppuikäni pyörätuolissa. Selvittyäni siitä ymmärsin, että haluan jakaa taitoani ihmisen anatomiasta, toimivuudesta ja korvien välistä muillekin, Piia kertoi Dinox hyvinvointi-iltapäivässä tiistaina.

Vuonna 2014 hän valmistui personal traineriksi, mutta Piia on myös kysytty luennoitsija. Isompaa vaivaa kymmenen vuoden takainen halvaus ei enää aiheuta.

- Joskus huomaan sellaisia asioita, että ikkunoita pestessä en pysty painamaan lastaa ja kääntämään sitä samaan aikaan. Tai tanssitunneilla jalka ei ymmärrä mitä pitäisi tehdä.

Hänen mukaansa liikkeen oppii, kun sitä toistaa 5000 kertaa.

- Kaikki mitä teen oikealla kädellä tai jalallani, on opeteltua. Mikään ei ole tullut itsestään.

Puolentoista vuoden ajan Piia opetteli asioita koko päivän ajan 15 minuutin pätkissä.

- Monta kertaa vedin itkuraivarit. Opin myös kiroilemaan, aikaisemmin en juuri kironnut. Onneksi motivaatio kasvoi isosti kehityksen myötä. Aikamoista kipuilemista se tietysti oli, mutta periksi ei saa antaa.

Sinkkuna viihtyvän Piian arkeen kuuluu kolmen pojan kasvatus.

- Siinä on miestä kerrakseen! Totta puhuen olisi kiva tavata joku, mutta en etsi ketään. Olen myös sen verran vauhdikas, että en tiedä kuka pysyisi kyydissäni. Enkä edes tiedä millaista miestä etsin, mutta uskon siihen, että kun se osuu kohdalle, se on siinä, hän nauroi.

Kommentoi »