Apu

Pihla Viitala 40 vuotta: ”Tässä maailman tilassa meillä ei ole oikeutta odottaa, että muut puuttuvat ongelmiin puolestamme”

Pihla Viitala 40 vuotta: ”Tässä maailman tilassa meillä ei ole oikeutta odottaa, että muut puuttuvat ongelmiin puolestamme”
Pihla Viitala nauttii syksystä ja hänen mielestään vanheneminen on ihanaa.
Julkaistu: 29.9.2022

Syksy saattaa olla monelle ahdistavaa aikaa, mutta näyttelijä Pihla Viitala rakastaa syksyä. Se tuntuu aina jonkin uuden alulta.

– Syksyyn liittyy onnen tunne. Syystuulessa ajatukseni liikkuvat paremmin.

Syksyyn osuu Viitalan syntymäpäiväkin. Nelikymppisen näyttelijän mielestä vanheneminen on ihanaa.

– Olen kiitollinen jokaisesta kierroksesta auringon ympäri, mutta ajankulun nopeuden kanssa en ole päässyt sinuiksi, koska olisi niin paljon tehtävää.

Näyttelijä on tätä nykyä myös ohjaaja. Hän on jo viiden vuoden ajan ohjannut dokumenttielokuvaa teinitytön kasvamisesta aikuisuuteen. Hän valmistelee myös pitkää elokuvaa, joka perustuu Terhi Kokkosen esikoisromaaniin.

Lisäksi hän pitää ystävänsä, näyttelijä Markku Haussilan kanssa Oral Sex -lukupiiripodcastia, jossa keskitytään kirjallisuuden historian eroottisiin ja “vähemmän eroottisiin” kertomuksiin.

Viitalaa huolestuttavat kollektiiviset ongelmat kuten sota ja ilmastonmuutos.

– Meillä pitäisi olla yhteinen tahto ratkaista ongelmia. Tässä maailman tilassa meillä ei ole oikeutta olla osallistumatta ja odottaa, että muut ihmiset puuttuvat ongelmiin puolestamme. Vallitsevat ongelmat eivät ole ylitsepääsemättömiä, jos jokainen ottaa niistä vastuuta.

Viitala lähettää syntymäpäiväterveiset kummitytölleen Meealle ja muistuttaa kulttuurin tärkeydestä näinä aikoina.

– Toivon, että ihmiset kävisivät jälleen elokuvissa, kun se on nyt mahdollista. Elokuva on valtavan koskettava ja tehokas vaikuttamisen väline. Toimiakseen se tarvitsee kommunikaatiota, jota ei synny ilman yleisöä, Viitala sanoo.

Pihla Viitala

  • Syntynyt: Helsingissä 30.9.1982.
  • Ura: tunnetaan elokuva- ja tv-rooleistaan sekä Karppi-sarjan pääroolista, josta voitti Venlan.
  • Perhe: puoliso ja kaksi lasta.
  • Muuta: kuvaa pitkää dokumenttielokuvaa ja aloittaa pian Ivalo-sarjan kolmannen kauden kuvaukset. Valmistelee esikoisohjaustaan.

2 kommenttia