Pienet lapsipuolet murhattiin, Iiro Seppänen romahti
Puheenaiheet
Pienet lapsipuolet murhattiin, Iiro Seppänen romahti
Taikurina ja extreme-urheilijana tunnettu Iiro Seppänen on selvinnyt täpärästi useista hengenvaarallisista tilanteista. Juuri ilmestyneessä kirjassaan hän kertoo elämänsä pahimmasta paikasta kaksi vuotta sitten, kun perheen pienet kaksoset murhattiin.
Julkaistu 5.9.2019
Apu

Taikurina ja base-hyppääjänä tunnettu Iiro Seppänen, 44, kiteyttää filosofiansa tänään ilmestyvässä Kolme elämää -omaelämäkerrassaan näin: Elämäni suurin päämäärä oli tulla kuolemattomaksi – ja sitten kuolla.

Hurjapäänä tunnettu Seppänen vie kirjassaan lukijan ympäri maailmaa, vuorilta ja taikuuden maailmasta sukeltamaan haiden kanssa. Elämänsä kipukohtia avoimesti avaava Seppänen on ottanut valtavia riskejä, koska kuvitteli aikansa koittavan 27-vuotiaana.

Luut tulivat lihasta läpi

Ensimmäiset base-hyppynsä Seppänen teki vuonna 1999. Kiinteiltä, matalilta alustoilta tehtävät hypyt ovat huomattavasti vaarallisempia verrattuna tavallisiin laskuvarjohyppyihin. Seppänenkin koki base-uransa aikana lukuisia loukkaantumisia, joista pahin tapahtui Phoenixin lähistöllä vuonna 2001.

Lähestyin vuoren seinämää hyvin nopeasti, ja oli selvää, että tulisin iskeytymään sitä vasten.

Viime hetkellä Seppänen sai varjoa käännettyä.

Samalla otin vastaan elämäni suurimman iskun. Sen seuraukset tulisivat muuttamaan koko elämäni. Nostin housujeni punttia ja näin, kuinka vasen nilkkani roikkui luonnottomasti löysänä nahan varassa. Luut olivat tulleet lihasta läpi, ja jalkateräni oli kääntynyt aivan vinoon.

Onnettomuuden jälkeen Seppänen ei toipunut ennalleen. Hän lopetti hyppäämisen kokonaan 2000-luvun alussa.

Veli menehtyi vain 37-vuotiaana

Vuonna 2009 Iiro Seppänen sai tietää, että hänen veljensä Kaapo Seppänen oli sairastunut sappitiehyen syöpään ja että syöpä oli ehtinyt levitä jo maksaan, suolistoon ja keuhkoihin.

Saimme kuulla, että tätä harvinaista syöpää on mahdoton parantaa, jos se on ehtinyt jo levitä.

Veljekset lähentyivät Kaapon kuoleman lähestyessä, mutta väistämätön tuntui silti järkyttävältä. Kaapo Seppänen kuoli vain 37-vuotiaana vuonna 2010.

Kaapo sanoi minulle pelkäävänsä kuolemaa. Ei sitä, että elämä on ohi, vaan pelkoa tuntemattomasta ja sitä, kuinka paljon elämän loppuminen tulee sattumaan. Minulla ei ollut mitään tsemppilausetta. Pystyin vain pitämään häntä kädestä ja itkemään veljeni julmaa kohtaloa.

Elämä muuttui täysin helmikuussa 2016

Seppäsen elämä muuttui täydellisesti helmikuussa 2016, kun hän matkusti Marokkoon juhlistamaan ystävänsä 40-vuotissyntymäpäiviä. Ensimmäisenä iltana miehen huomio kiinnittyi kauniiseen Juliaan. (Jos kuva ei näy, katso se täältä.)

34-vuotias nainen oli matkalla kuusivuotiaan poikansa Césarin kanssa. Pienestä, energisestä pojasta huokui isähahmon kaipaus, ja hän päätyi usein syliini.

Julia oli eronnut aviomiehestään Mario Deus Yelasta edellisenä vuonna. Césarin lisäksi eronneella pariskunnalla oli kaksivuotiaat kaksoset Maximo ja Octavia.

Oli selvää, että minusta tulisi heidän toinen isänsä. Olin kiitollinen mahdollisuudesta toimia isänä kolmelle suloiselle lapselle, ja olin valmis rakastamaan heitä kuin omiani.

Ex-mies murhasi lapset

Perheen rauha järkkyi 6. huhtikuuta 2017, kun Julian ex-mies Mario murhasi pienet kaksoset Maximon ja Octavian. Raukkamainen hyökkäys oli kohdistettu Juliaa ja hänen onnellisuuttaan vastaan.

Ruumiinavauksessa kävi ilmi, että kaksoset olivat kuolleet hapen puutteeseen, eli heidän oli tukahdutettu kuoliaaksi. Murhat ovat elämäni suurin järkytys.

Heti murhapäivän iltana Seppänen teki pienen César-pojan kanssa kahdenkeskisen sopimuksen.

Lupasin pojalle, että tulisin rakastamaan ja suojelemaan häntä nyt, aina ja ikuisesti.

Suru johti paniikkikohtauksiin

Murhien jälkeen kesällä 2017 Seppäsen ja Julian elämä jatkui eteenpäin, vaikkakin suuri suru kyti edelleen pinnan alla ja haavat olivat tuoreita.

Vietin alkukesän perheeni kanssa Euroopassa ja lensin sen jälkeen yksin Suomeen. Vasta kun olin erossa rakkaistani, aloin tuntemaan surua fyysisesti. Sain ensimmäistä kertaa elämässäni paniikkikohtauksia ja maailma tuntui luhistuvan ympäriltäni.

Iiro Seppänen ja Julia menivät naimisiin kesällä 2019. Seppäsen esikoislapsi Freya Kirsti Seppänen Engelhorn syntyi 25. maaliskuuta 2019.

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Äärirajoilla: Iiro Seppänen nähdään TV5:lla ja Dplayssa 19.9. alkaen.

Kursivoidut kohdat ovat lainauksia Iiro Seppäsen Kolme elämää -omaelämäkerrasta (Siltala).

Juttua muokattu 9.10.2019: Vaihdettu Instagram-upotus.

Kommentoi »