Apu

Pian isäksi tuleva Ville Tiihonen: ”Tuntuu vielä niin fiktiiviseltä!”


Putouksesta tuttu näyttelijä jäi vastikään muutaman kuukauden mittaiselle isyyslomalle.
Kuvat Jaakko Jaskari

Näyttelijä Ville Tiihonen elää jännittäviä aikoja, sillä hänen ja Kreeta Salmisen esikoislapsen on määrä syntyä aivan lähiaikoina. Juuri päättyneessä Putouksessa näytellyt Ville aikookin pitää pari seuraavaa kuukautta lomaa ja keskittyä uuteen perheenjäseneensä.

– Olen superhyvillä fiiliksillä lapsen suhteen, vaikka koko asia tuntuukin niin fiktiiviseltä vielä. En tiedä, pystyykö isyyteen valmistautumaan mitenkään muuten kuin henkisesti. Kreetan vatsassa asuu joku tyyppi, jota en ole vielä tavannut. Otankin pari seuraavaa kuukautta aika rennosti, jotta tutustumme hänen kanssaan, Ville jutteli Ylen uuden Kohtuuttomuuksia-sarjan lehdistötilaisuudessa.

Hengähdystauko tulee näyttelijälle tarpeeseen myös tiiviin työtahdin vuoksi. Sitten kesäkuun alun Ville on kuvannut pari tv-sarjaa, yhden elokuvan ja painanut koko syksyn hommia Putouksen parissa. Näyttelijän jaksamiskyky onkin ollut viime aikoina koetuksella.

– Myönnän, että minulla on aika helpottunut olo, kun Putous on nyt ohi. Ohjelma oli aika rankka puristus, ja nyt minulla on takki aivan tyhjänä. Olin niin onnellinen eilen, kun sain vaan maata kotona tekemättä mitään.

Tammikuussa näyttelijä palaa ruutuun viime kesänä kuvatussa Kohtuuttomuuksia -sarjassa. Neliosaisen minisarjan ensimmäisessä jaksossa Ville näyttelee itsevarmaa ja supliikkia uraohjusta, joka nauttii työyhteisönsä jakamattomasta huomiosta.

– Sarjaa oli todellista herkullista tehdä. Nautin siitä, että pääsen pöyhimään vähän vinksallaan olevia hahmoja, jotka ovat mahdollisimman kaukana todellisesta minästäni. Onhan sitä kaikenlaista sekakäyttäjää ja nilkkiä vuosien varrella tullut näyteltyäkin, ja siinä on aina oma viehätyksensä, Ville nauroi. 

Julkaistu: 14.12.2015