Pian esikoisensa saava Nanna Karalahti: "Onneksi Jere auttaa vauvanhoidossa"
Puheenaiheet
Pian esikoisensa saava Nanna Karalahti: "Onneksi Jere auttaa vauvanhoidossa"
Fitness-urheilija Nanna Karalahti ei tiedä, palaako hän enää tulevaisuudessa lajin pariin.
Julkaistu 3.3.2016
Apu

Fitness-urheilija Nanna Karalahti saa parin kuukauden päästä esikoisensa jääkiekkoilijapuoliso Jere Karalahden kanssa. Ruotsin Jönköpingissä Jeren jääkiekkouran vuoksi asuva parsikunta pakkaa pian laukkunsa ja muuttaa kesän ajaksi Suomeen. Uusi koti löytyi hiljattain Helsingin keskustasta.

– Saimme juuri avaimet käteen ja asumme Suomessa ainakin kesän yli. Syksy on vielä täysin auki, sillä emme tiedä, missä Jere pelaa ensi kaudella.

– En ole kuitenkaan koskaan stressannut, vaikken tietäisi, mihin elämä meidät ensi viikolla vie. Raskaus on tietysti tuonut siinä mielessä lisää vastuuntuntoa, mutten usko, että hermoilen tulevaisuudessakaan liikaa, Nanna kertoi tähdittämänsä Fitnesspäiväkirjat –ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Jeren pelikausi päättynee Ruotsissa parin viikon sisällä. Nanna onkin hyvillään siitä, että perhe pystyy totuttelemaan uuteen elämään yhdessä, ja vauva syntyy Suomessa.

– Pikkumies on kyllä ajoituksen mestari! On ihanaa, että Jere pystyy olemaan alussa kotona ja auttamaan minua vauvanhoidossa. Hänellä on lomaa ainakin kolmisen kuukautta.

Elämänmuutos vaati totuttelua

Silminnähden onnellinen Nanna kertoo voineensa raskausajan hyvin, mutta joutuneensa käymään asioita läpi henkisellä tasolla. Jo pelkästään se, että fitness-urheilijan kroppa on muuttanut muotoaan, vaati alkuun totuttelua.

– Ajattelin aina, ettei raskaus vaikuta kehonkuvaani, sillä en ole ulkonäkökeskeinen ihminen. Mutta kyllä se vain vaatii henkistä työtä, kun vartaloon tupsahtaa yhtäkkiä 10 kiloa lisää – eikä pelkästään vatsaan. Ajatus on ollut helpompi hyväksyä, kun vatsa on alkanut selvästi näkyä ja kaikesta on tullut konkreettisempaa.  

Nanna kertoo treenanneensa 300 kilon painoilla vielä päivää ennen kuin sain tietää odottavansa lasta. Raskaus kuitenkin pelästytti urheilullisen naisen, ja kovat treenit vaihtuivat varovaisuuteen.

– Alku oli tosi sekavaa ja liikkumiseni hyvin vähäistä. Enhän tiennyt yhtään, mitä raskaudelta odottaa. Kuulostelin paljon itseäni ja mietin, mitä uskallan tehdä, etten vain vahingossakaan aiheuta mitään vahinkoa vauvalle. Ensimmäiset kuukaudethan ovat kriittistä aikaa sikiön kannalta.

Fitness-uran loppu?

Sittemmin Nanna on taas palannut päivittäisen kuntoilun pariin. Painojen nostelun sijaan liikunta on kuitenkin pikemminkin hyvinvointitreeniä.

– Vihdoin olen käsitellyt kaikki asiat itseni kanssa ja oppinut myös nauttimaan kevyemmästä treenistä, kuten matalan sykkeen kuntopyöräilystä. Seuraavassa raskaudessa olen toivottavasti vähän viisaampi treenaamisenkin suhteen – kun toivottavasti tulen vielä joku päivä raskaaksi.

Vaikka liikunnallinen fitness-kaunotar on oppinut armollisemmaksi itsensä kanssa, hän suunnittelee palaavansa takaisin treenisaleille mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen.

– Tauko on tehnyt minulle todella hyvää, mutta odotan silti, että pääsen treenaamaan kovaa.

– En kuitenkaan tiedä, onko fitness-kisaaminen tulevaisuudessa enää se juttuni. Ensimmäistä kertaa olen aidosti pysähtynyt miettimään tavoitteitani urheilun suhteen, ja voikin olla, että vaihdan jonkin toisen lajin pariin, Nanna paljasti.

Kommentoi »