Petteri Orpo: "Ihailen voimakastahtoisia naisia"
Puheenaiheet
Petteri Orpo: "Ihailen voimakastahtoisia naisia"
Eevan lukijat valitsivat valtiovarainministeri Petteri Orpon kesällä 2016 Suomen seksikkäimmäksi mieheksi. Huomio hämmensi ja hymyilytti.
1Kommenttia
Julkaistu 31.10.2016

Kun Petteri Orpo valittiin kokoomuksen puheenjohtajaksi ja valtiovarainministeriksi, hän vakuutti, että vaimoa tuskin tullaan näkemään naistenlehtien sivuilla. Mies ei arvannut, että joutuukin haastateltavaksi itse. Eeva-lehden lukijat valitsivat Orpon Suomen seksikkäimmäksi mieheksi elokuussa 2016.

Orpoa naurattaa.

”Olihan tällainen titteli hieman hämmentävää saada. Voitto ei tullut mieleenikään. Mutta kyllähän se sitten mukavaltakin tuntui. Mikäs siinä.”

”Kyllä minä olen saanut kuulla tästä. Sanoin heille, että saatte nauraa siihen asti kun lehti ilmestyy, mutta sitten se loppuu, että tähän ei palata enää. Sanoin heille, että te olette vain kateellisia!”

Orpon vaimosta Niina Kanniainen-Orposta oli huvittavaa jo se, että aviomies oli ehdolla Eevan lukijaäänestyksessä.

”Hän oli selvästi jopa vähän hämmästynyt, että pärjäsin.”

”Lapset ja vaimo ovat minulle tärkein asia elämässäni. Koetan käyttää kaiken vapaa-aikani perheen kanssa”, Petteri sanoo.

Isosiskojen ja äidin kasvattama

Petteri Orpo kasvoi pikkukylässä Köyliössä kahden opettajan poikana. Perheessä oli myös kaksi vanhempaa tyttöä. Isosiskot katsoivat veljen perään ja pitivät tästä huolta.

”Äiti ja siskot olivat vahvoja, fiksuja naisia. Olen saanut heiltä hyvän mallin. Lapsuudenperheellä on varmasti ollut vaikutusta siihen, että olen vahva tasa-arvon kannattaja.”

Lapsuus loi tukevan pohjan tulevaisuudelle. Kodista ja elinympäristöstä maalaiskylässä on jäänyt turvallinen muisto.

”Lapsuudenkotiani leimasi myös se, että olimme hyväntuulisia. Elämään kuului huumoria, ihan arkeenkin. Mielestäni elämä ei saa olla liian synkkää.”

Urheilu on aina ollut osa Petteri Orpon elämää. Hän harrastaa kuntoliikuntaa, lenkkeilyä ja hiihtämistä, lajeja, jotka mahtuvat tiivistahtiseen työhön.

”Tänä päivänä työ virkamiehenä ja politiikan huipputehtävissä on vaativaa myös fyysisesti. Jos et ole fyysisesti hyvässä kunnossa, niin kyllä se vähintäänkin haittaa työntekoa", ministeri sanoo, mutta kiirehtii lisäämään, että ketään ei kuitenkaan valita tehtäviin sen perusteella. Maratonaikoja ei kysellä.

Politiikassa imagolla on tärkeä merkitys, mutta Orpo uskoo, että se muodostuu ennen kaikkea tekemisen kautta, siitä, mitä poliitikko sanoo ja missä esiintyy. Ulkonäkö on vain pieni osa imagon muodostumista.

”Ehkä joillekin politiikan seuraajille ulkonäöllä voi olla merkitystä, mutta minun maailmassani sillä ei ole.”

Kuitenkin Orpo myöntää, että kun edustetaan Suomea ja suomalaisia, niin ehkä ihmiset haluavat, että edustajat pitävät huolta itsestään. Että vähän katsotaan mitä päälle laitetaan. Pääasia työssä ja sen synnyttämissä mielikuvissa ovat kuitenkin asiasisällöt.

”Pitää olla sinut sen asian kanssa, mistä puhuu. Silloin välittyy, että tunne on mukana. Puheen aikana löytyy yhteys, vaikka puheen pitäminen onkin yksisuuntaista. Ihmisiin pystyy vaikuttamaan silloin, kun on tosissaan.”

Orpo ei halua ryhtyä tekemään mitään vain siksi, että saisi imagoaan muutettua äänestäjiä miellyttävään suuntaan.

”En usko sellaiseen. Joku sanoo tätä tylsäksi tavaksi, mutta minä olen halunnut hoitaa politiikkaa asioihin keskittymisen kautta ja äärimmäisen rehellisyyden ja suoruuden kautta.”

”Se on minun tavaramerkkini. Minä en yritä olla mitään muuta, en yritä liimata itseni päälle mitään”, Petteri Orpo sanoo.

“En pyrkinyt valtaan sen mahdollisen seksikkyyden takia”, ministeri toteaa.

Vaimoni on minua fiksumpi”

Valta ja seksikkyys kietoutuvat usein yhteen. Onko naisten suhtautuminen Orpoon muuttunut sen jälkeen, kun valta-asema on kasvanut?

”Vasta tästä Eevan kyselystä huomasin sen. Ehkä tämä todistaa, että näin jonkun mielestä on.”

Seksikkyydestä puhuminen hämmentää ja huvittaa Orpoa.

”En minä ole valtaan sen takia pyrkinyt.”

Entä voiko valta ja seksikkyys olla samassa paketissa myös naisessa?

”Ihailen voimakastahtoisia, määrätietoisia naisia. Se on vaikuttavaa. Tapasin ensimmäistä kertaa Angela Merkelin. En tiedä, onko hän seksikäs, mutta hyvin vaikuttava hän on.”

Orpo ihailee myös suomalaisessa politiikassa ja arjessa vaikuttavia naisia.

”Ihailen vaimoani siitä, että hän on hyvin määrätietoinen ja päättäväinen. Hän on minua huomattavasti fiksumpi ihminen.”

Juttu on julkaistu kokonaisuudessaa Eevan numerossa 08/2016. Nettiversiota on päivitetty ja lyhennetty.

1 kommentti