Pete Parkkonen: En luovuttanut missään vaiheessa
Puheenaiheet
Pete Parkkonen: En luovuttanut missään vaiheessa
Pete Parkkonen tekee uuden tulemisen suomeksi.
Julkaistu 4.12.2013
Apu

Vuoden 2008 Idols-ohjelman suosikki Pete Parkkonen, 23, julkaisee ensi keväänä uuden albumin. Laulukieli on vaihtunut englannista suomeksi.

- Olen tehnyt itse uuteen albumiin paljon tekstejä. Huomasin, että miksi en tajunnut tätä kielijuttua aikaisemmin. Suomen kieli koskettaa enemmän. 

Levyn ensimmäinen single Mitä minä sanoin  julkaistaan perjantaina.  Pete esiintyi tänään Dancing on ice: Plan-gaala -ohjelmassa. Ohjelma nähdään lauantaina Nelosella. 

Parkkonen teki viimeisimmän albuminsa vuonna 2010. Sen jälkeen hän kävi armeijan soittokunnassa. Sitten vaihtui levy-yhtiö. Hiljaiseloa julkisuudesta on kestänyt lähes kolme vuotta.

- Vaikka en ole ollut julkisuudessa, olen tehnyt keikkoja. Tänään oli kuitenkin erityisen jännittävää esiintyä, sillä  tämä oli ensimmäinen esiintyminen tähän kahden vuoden projektiin liittyen.

Parkkonen arvelee oppineensa viimeisen viiden vuoden aikana paljon. 

- Olen aina halunnut laulajaksi. Kuitenkin se Pete, joka tuli silloin huivi kaulassa Idolsin koekarsintoihin Pihtiputaalta isolle kirkolle, on oppinut paljon. Olen tehnyt satoja keikkoja ja tavannut useita alan konkareita. Varmuus esiintyjänä on kasvanut. Ja partakin kasvaa paremmin.

Tauon aikana päättyi myös Peten suhde nuoruudenrakkauden kanssa. Tällä kierroksella hän ei halua tuoda yksitysasioitaan julkisuuteen.

- En ollut silloin 18-vuotiaana koskaan ollut tekemisissä median kanssa. Nyt haluan pitää tietyt asiat itselläni. Julkisuus ei ole minulle kuitenkaan mikään pelote. En missään vaiheessa ajatellut, että luovuttaisin tai tekisi työkseni jotakin muuta kuin musiikkia.

Kommentoi »