Pertti Salovaara katkaisi ryyppyputkensa: "Kehossani kiersi alkoholia koko ajan"
Puheenaiheet
Pertti Salovaara katkaisi ryyppyputkensa: "Kehossani kiersi alkoholia koko ajan"
Kun vaimo ilmoitti hakevansa avioeroa, Pertti Salovaara ratkesi kesällä ryyppäämään. Viinaan meni kuukaudessa vähintään tonni.
1Kommenttia
Julkaistu 22.11.2018
Apu

Ilma on kuin Pertti Salovaaran, 48, mieli: syksyisen harmaa sumeus on vaihtunut auringon pilkahduksiin ja keltaisiin väreihin.

Salovaara polttaa Virosta ostettua tupakkaa Vaihmalan Hovin miellyttävässä maalaismiljöössä Lempäälässä.

– On outoa olla, kun mieli on raitis ja kirkas, takavuosien suosittuna radiotoimittajana ja kansanedustajana tunnettu Salovaara sanoo.

Vielä kesä meni sumussa. Salovaaran perheidylli hajosi, kun Anna-vaimo ilmoitti hakevansa avioeroa neljän yhteisen vuoden jälkeen.

Juhannusviikolla Anna ja pariskunnan Isabella-tytär, 4, muuttivat pois.

– Ero otti koville, voin sen myöntää. Alkoholiakin kului. Sellaista litkimistä. Kun tuntui, ettei elämällä ole pohjaa, marssin lähibaariin ja kulautin joka päivä sen 3–4 lonkeroa. Sitten kaupan kautta kotiin sixpack kainalossa ja telkkua katsomaan, Salovaara kuvaa.

Maksa- ja munuaisarvot olivat hurjat

Salovaara sanoo, ettei juuri koskaan ollut tukevasti humalassa.

– Elimistö turtuu, kun tarpeeksi lipittää. Maksa- ja munuaisarvoni olivat huikeat. Syyskuun alussa rupesin laskemaan päivittäin juomiani alkoholimääriä ja kauhistuin. Kehossani kiersi alkoholia koko ajan. Ynnäsin myös talouspuolta: viinaan meni kuukaudessa vähintään tonni. Niinpä lopetin.

Pertti Salovaara on nyt ollut useita viikkoja raittiina.

– Ehkä olen alkanut päästä yli avioerostakin, kun kerran pystyin jättämään alkoholin. En ole absolutisti, mutta päivittäin päätän, että tänään en ota. Joka aamu herätessä sanon itselleni, että tänään on muuten sellainen päivä, etten juokaan viinaa. Ja se toimii.

1 kommentti