Paola Suhonen: Dokumentti romanikerjäläisten rakkaustarinoista
Puheenaiheet
Paola Suhonen: Dokumentti romanikerjäläisten rakkaustarinoista
Paola Suhonen haluaa tarkastella romanikeräjäläisiä inhimillisemmän linssin läpi.
Julkaistu 2.6.2014
Apu

Paola Suhonen aloittaa huomenna kuvaamaan dokumenttia romanikerjäläisten rakkaustarinoista. Dokumentti on osa RAY:n rahoittamaa Inhimillisiä uutisia -mediaa, jonka tarkoituksena on levittää sosiaalisen median kautta tietoa suomalaisten järjestöjen tekemästä työstä. 

Ohjaamista Amerikassa opiskellut Suhonen mietti, mikä olisi hyvä kulma lähestyä hänelle tarjottua aihetta. Hän kysyy dokumentissa haastateltavilta romanikerjäläisiltä, mikä on heidän elämänsä suurin rkkaus.

- Olen käsitellyt rakkautta paljon aikaisemmissa töissäni. Se tuntui sopivalta myös tähän , sillä romanikerjäläisiltä kysytään yleensä vain pakolaisuudesta, köyhyydestä tai kerjäläisyydestä. Monet olivatkin yllättyineitä, kun kysymys koski rakkautta.

- Toivon, että tämä saa katsomaan romanikerjäkäisiä inhimillisemmän linssin läpi, ihmisinä.

Suhonen muutti Amerikasta takaisin Suomeen viime kesänä. 

- En ole nyt lähdössä mihinkään. On ihanaa, kun on koti yhdessä paikassa, myös muodin parissa yhä työskentelevä Paola sanoi tänään Inhimillisten uutisten avajaistilaisuudessa.

Jenni Pääskysaari käsittelee Inhimillisissä Uutisissa syömishäiriöitä. 

- Tyttöjen asiat ja heidän maailma ovat olleet minulle aina läheisiä, kirjaa kirjoittava Jenni sanoi.

Kolmen tyttären äiti lomailee heinäkuussa.

- Lähden mökille ja toivon aurinkoa.

Rauli Virtanen ja Arno Kotro tekevät myös seuraavan kahden viikon aikana Inhimillisiä Uutisia. Virtanen on matkustanut maailman jokaisessa itsenäisessä valtiossa ja viimeistelee kesäkuussa matkailukirjaansa.

Virtasen vanhemmat pojat asuvat ulkomailla, toinen Abu Dhabissa, toinen työskentelee rauhanturvaajana. 

- Lähden reppureissaamaan nuorimman, 12-vuotiaan poikani kanssa Brasiliaan jalkapallon MM-kilpailuiden aikaan. En malta pysytellä pitkään Suomessa, mistä lie on matkustusinto tarttunut myös poikiin, Virtanen sanoi.

Kommentoi »