Pakko olla himokas Ennen hävetti seksi, nyt hävettää seksittömyys.
Puheenaiheet
Pakko olla himokas Ennen hävetti seksi, nyt hävettää seksittömyys.
Mitä yhteistä on Nicki Minajilla, Miley Cyrusilla ja Rihannalla? He ovat paitsi tämän hetken menestyneimpiä muusikkonaisia, heillä on aktiivinen ja jännittävä seksielämä – tai sellaisen kuvan he ainakin haluavat antaa.
1Kommenttia
Julkaistu 3.12.2015
Image

Cyrus esittää Adore you -videossaan masturboivansa, Rihannan ja Nicky Minaj﷯in intiimit seksikuvat ovat ”vuotaneet” nettiin, ja Minaj on kertonut lehdissä, kuinka orgasmikeskeinen hän on yhdynnässä.

Modernin länsimaisen naisen ihannekuva on nyt pärjäävä, itsenäinen panonainen, joka kokeilee seksissä rajojaan. Aktiivisesta seksielämästä on tullut osa terveellisiä elämäntapoja: jos et sekstaa, sinussa on jotain vialla. Väestöliiton mukaan yleisin syy naisten hakeutumiselle seksuaaliterapeutin vastaanotolle on seksuaalinen haluttomuus. Sitä pidetään esteenä onnellisuudelle. Se, ettei tee mieli, hävettää.

Ystäväni kertoi, miten paljon rihannattomuus on vaikuttanut hänen itsetuntoonsa. Vasta kun hän alkoi puhua asiasta muiden naisten kanssa, paljastui, miten yleistä se on.

Naisten haluttomuus rinnastuu parannettavaan sairauteen – siihen on olemassa lääke. Flibanseriini vaikuttaa aivokemiaan säätelemällä välittäjäaineiden, kuten mielihyvähormoneiden tuotantoa – se onkin kehitelty alun perin masennuksen hoitoon. Sivuvaikutuksina on huimausta, uneliaisuutta ja pahoinvointia. Mutta pääasia, että lääke panettaa – vaikka ei muuten panettaisi. Edes poskiontelontulehdukseen ei määrätä enää antibiootteja, koska tulehdus paranee itsestään.

Kun naisen kestohimokkuus esitetään normina, vaarana on, että tytöt aloittavat seksikokeilut yhä nuorempina. Uusiin odotuksiin mukautuu niin helposti.

Naisten himokkuuden määrä maailmassa silti tuskin on noussut. Ei Cyrustakaan aina voi panettaa. Olisi vain epäseksikästä tehdä numero niistä hetkistä, kun ei tee kerta kaikkiaan yhtään mieli.

1 kommentti