Apu

Päivi Silmu hoitaa Simo Silmun Yölintu-yhtyeen fanituotebisneksen: Olen ystävystynyt fanien kanssaPäivi Silmu hoitaa Simo Silmun Yölintu-yhtyeen fanituotebisneksen: Olen ystävystynyt fanien kanssa

Työ yhdistää vuosi sitten avioituneita Simo ja Päivi Silmua.
Teksti Sami Spåra
Kuvat Jari Karjalainen

Päivi Silmun uusi aluevaltaus on hänen Simo-puolisonsa Yölintu-yhtyeen fanituotemyynti. Päivi kiertää keikoilla mukana ja on nyt perustanut firman, jota kautta hän hoitaa fanituotebisneksen.

– Ihan perustuotteista lähdetään: t-paidoista, levyistä ja huppareista. Valikoimaa kasvatetaan pikkuhiljaa, Päivi kertoo.

Monista Yölinnun faneista on tullut Päiville ja Simolle hyviä kavereita. Muutamista jopa sydänystäviä.

– Minut on alusta asti otettu hyvin vastaan. Pikkuhiljaa olemme ystävystyneet. Usein tavataan keikkapaikoilla ja vaihdetaan kuulumisia. Muutamien kanssa vaikkapa tekstiviestein ja Facebookin välityksellä, mutta onhan se aina mukavampaa tavata kasvotusten ihania ja rakkaita ihmisiä.

Useimpien artistien tavoin myös Simo Silmu tykkää loistaa lavalla ja olla illan tähti. Keikan jälkeen laulaja usein vetäytyy takahuoneeseen, ja fanit lähestyvät silloin Päiviä.

– Monta kertaa Simon fanit tulevat juttelemaan kanssani ja tuovat Simolle hänen rakastamaansa salmiakkia. Myös villasukkia Simolle satelee faneilta siihen malliin, että minä neulon niitä mielelläni sitten muille kavereille, Päivi nauraa.

Yölinnulta uusi levy

Tanssilavojen suosikkiyhtyeeltä on tulossa pian kauan kaivattua uutta musiikkia. Uusi albumi ilmestyy 20. huhtikuuta. Levyä on tehty nyt vuoden verran, ja pian fanien pitkä odotus palkitaan. Yölinnun edellinen albumi ilmestyi vuonna 2012. Tulevaa Maailma on kauneimmillaan -albumia Simo kuvailee bändin näköiseksi levyksi. Luvassa on hieman erityylistä Yölintua kuin tähän saakka on totuttu.

– Pitkä läjä biisejä saatiin perattua, ja näistä syntyi mielestämme levy, joka kuvastaa meitä itseämme ja bändiämme, Simo sanoo.

Levyllä on kaksi Simon itse säveltämää kappaletta, ja muutenkin albumin teossa on ollut mukana kovia biisintekijöitä. Muun muassa Petri Somer, joka on tehnyt musiikkia esimerkiksi Suvi Teräsniskalle, Neljänsuoralle ja Laura Voutilaiselle. Albumin tekijätiedoissa vilisee myös muita huippunimiä, kuten sanoittajat Hanna Ekola ja Sana Mustonen, sekä säveltäjä Kai Jämsä, jonka käsialaa ovat esimerkiksi Yölinnun hittikappaleet Haavoittumaton ja Preussinpunaista.

Levyn tekeminen otti oman aikansa.

– Mitäs tuota nyt uutta tekemään, kun vanhojakin on vielä myymättä, Simo vitsailee.

Uuden albumin myötä yhtye lähtee ensi syksynä suurelle konserttisalikiertueelle, jolla Yölintu kiertää 14 kaupunkia halki Suomen.

– Lavalla tullaan nykyisen kokoonpanomme lisäksi näkemään kavereita vuosien varrelta, Simo paljastaa.

Ennen syksyä yhtye kiertää totuttuun tapaan ympäri Suomea tanssittamassa lavakansaa.

Julkaistu: 15.4.2018