Päivän Apu 13.2.2019: Olli Lindholm läpi vuosien – ”lopulta vain laulut jäävät”
Kulttuuri
Päivän Apu 13.2.2019: Olli Lindholm läpi vuosien – ”lopulta vain laulut jäävät”
Laulaja Olli Lindholm menehtyi 54-vuotiaana maanantain ja tiistain välisenä yönä. Päivän Apu -juttupaketissa kunnioitetaan Yö-yhtyeen keulahahmoa.
13.2.2019
 |
Apu

Laulaja, The Voice -valmentaja Olli Lindholm menehtyi 54-vuotiaana. Syynä oli sairauskohtaus.

Kun minut haudataan, se on sitten siinä. Kymmenen vuotta myöhemmin ilmestyy kokoomalevy. Tuolloin joku vielä muistaa minut, mutta lopulta vain laulut jäävät.

Näin edesmennyt laulaja totesi vuonna 2014 julkaistussa Avun Mitä olen oppinut -artikkelissa. Kyseisessä artikkelissa Lindholm kertoo muun muassa perheestään ja sen, kuka on hänen esikuvansa.

Kirjailija Arno Kotro, joka runsas vuosi sitten julkaisi Olli Lindholmin kanssa kirjoittamansa elämäkerran, pitää laulajan poismenoa käsittämättömänä. Erilaisista taustoista ja elämänpiiristä huolimatta he löysivät yhteisen aaltopituuden helposti.

– Se oli helpoin kirjaprojekti, mitä minulla on koskaan ollut. Ollin kanssa oli helppo ja hauska tehdä töitä. Hän oli luotettava, tapaamisajat ja kaikki mitä sovittiin, pitivät. Ja Olli oli hyvin avoin, kertoi rankoistakin jutuista. Hän sanoi, ettei ketään kiinnosta semmoinen kirja, missä ei sanota mitään.

Kotro ei kaikilta osin tunnista julkisuuden piirtämää kuvaa Lindholmista.

”Hän tahtoi nimensä tähtiin, hän halusi olla kuolematon”, kirjoitettiin Apu-lehdessä vuonna 1984. 19-vuotias laulaja Olli Lindholm oli Suomen suosituimman yhtyeen, Yön, tähti ja tienasi sen verran hyvin, että haaveili asunto-osakkeen ostamisesta.

Vuonna 2016 Lindholm kertoi Avulle kuinka avioero ja uusi ihmissuhde eivät kuuluneet hänen suunnitelmiinsa, mutta elämään on mahtunut ennenkin haasteita, joista on selvitty.

– Eihän tämä elämä ole nyt, eikä aina, mennyt niin kuin olen suunnitellut. Vaikka monenlaisista vastoinkäymisistä on selvitty, onhan se surullista, että kaksi ihmistä ei saanut hommaa toimimaan, haikea Lindholm pohti.

– Kaikki vastoinkäymiset ovat elämässä silti suhteellisia. Vaikka olen tosi pettynyt, olen kyllä työt ja siihen liittyvät pystynyt hoitamaan normaalisti.

Laulaja legenda kertoi aiemmin Avulle elämänsä rauhoittumisesta ja perheen merkityksestä. Vuonna 2012 hän muisteli myös menneitä vuosikymmeniä.

– Nyt en hakkaa enää jalkaa samalla tavalla, sillä suhtautumiseni moniin asioihin on muuttunut paljon. Olin 1990-luvulla malttamaton kuumakalle – nyt olen rennompi ja harkitsevaisempi. Tyyneys katoaa tietenkin silloin tällöin, mutta monet rankat vastoinkäymiset ovat opettaneet hillintää, Lindholm totesi.

Äärimmäisen pedantti mies, joka johtaa Yötä ankaralla kurilla. Ja kaikkein puhtainta järjestelmällisyyttä hän vaatii itseltään. Näin luonnehditaan Olli Lindholmia Imagen vuoden 2006 jutussa.

”Mun täytyy olla aika säntillinen ja ankara itseäni kohtaan. Se on pakon sanelema juttu, mä olen aiemmin ollut sellainen veitikka tuon kuningas alkoholin suhteen”, Lindholm toteaa itse haastattelussa.

Lue koko Imagen haastattelu: Mammutti | Olli Lindholm

Kommentoi »