Pääkirjoitus: Kansan tahto
Puheenaiheet
Pääkirjoitus: Kansan tahto
Päätoimittaja Marja Aarnipuro: "Alexander Stubbia taas pidetään kansainvälisen politiikan huippuosaajana, jolla ei ole minkään valtakunnan käsitystä kotimaan politiikasta."
17.6.2014
 |
Apu

Kokoomusväki yllätti kaikki valitsemalla uudeksi puheenjohtajakseen Alexander Stubbin. Poliittinen eliitti oli ennakkoon lähes varma Jan Vapaavuoren voitosta, mutta kenttä päätti toisin. Sama ilmiö nähtiin Sdp:n valinnoissa. Poliittinen eliitti ei uskonut Antti Rinteen mahdollisuuksiin päihittää EU-pyörityksissä kouliintunutta Jutta Urpilaista, mutta porukka päätti toisin.

Suuret kannattajajoukot ovat valinneet nämä kaksi värikästä miestä edustajikseen. Vauhtia ja ideologista vääntöä Suomen politiikasta ei varmasti tule lähiaikoina puuttumaan.

Antti Rinteellä ja Alexander Stubbilla on muutakin yhteistä: heidän kykyjään epäillään kahvipöytäpuheissa. Antti Rinteestä puhutaan välillä, kuin hän olisi juuri pystymetsästä tullut ja osaamaton. Mihin unohtuu se, että Rinne on huippuajassa eli vain puolessatoista vuodessa valmistunut oikeustieteen kandidaatti? Ja että hän on erittäin kokenut ammattiliittojohtaja?

Alexander Stubbia taas pidetään kansainvälisen politiikan huippuosaajana, jolla ei ole minkään valtakunnan käsitystä kotimaan politiikasta. Mihin unohtuu se, että hän on istunut kahdessa Suomen hallituksessa käsittelemässä myös kotimaan asioita? Ja että hän on filosofian tohtori ja erittäin nopea omaksuja.

Nyt on Antti Rinteen ja Alexander Stubbin näytön paikka. Mitä jos emme tuomitsisi heitä etukäteen? Annetaan heille mahdollisuus.

Kommentoi »