Apu

Kun pää juttuu, palokunta soitetaan apuun – Tässä viisi oudointa esimerkkiä maailmalta – mukana myös sementti ja mikroaaltouuni

Kun pää juttuu, palokunta soitetaan apuun – Tässä viisi oudointa esimerkkiä maailmalta – mukana myös sementti ja mikroaaltouuni
Pään työntäminen erilaisiin rakoihin ja koloihin on monesti nopea tapa hankkia tarvittavaa informaatiota. Toisinaan tämä on tapa päästä median otsikoihin, muuallakin kuin Suomessa.
Julkaistu: 27.11.2021

Pelastuslaitos joutui hiljattain samana päivänä irrottamaan päästään kiinni juuttuneita ihmisiä Savonlinnassa ja Vaasassa.

Savonlinnassa iäkäs mies kompastui ravintolan rappusissa ja hänen päänsä juuttui porraskaiteen pystytankojen väliin. Mies saatiin lopulta irti hydraulisen levittimen avulla. Vaasassa taas mopoautoilijan pää juuttui auton ikkunan rakoon. Molemmista tapauksista kertoi puheenaiheet.fi.

Tällaisten ongelmien takana on monesti ihmisen uteliaisuus. Pään työntäminen erilaisiin rakoihin ja koloihin on monesti nopea tapa hankkia tarvittavaa informaatiota. Toisinaan tämä on tapa päästä median otsikoihin, muuallakin kuin Suomessa. Kokosimmekin TOP 5 -listan erikoislaatuisista päänjuuttumistapauksista maailmalta.

5. Mies ja roska-astia. Glasgow, Skotlanti, huhtikuu 2019

Mieshenkilö onnistui jumittamaan päänsä roska-astiaan kadulla Glasgow’n keskustassa. Ohikulkijat huomauttelivat hänelle tarpeettomasti, että hänen päänsä on juuttunut roskikseen. Mies kielsi tapahtuneen jyrkästi. Hän pääsi ilmeisesti lopulta omin avuin irti.

4. Mies ja pesukone. Kiina, Fujianin provinssi, toukokuu 2016

Mies oli korjaamassa pesukoneen rumpua, kun hänen päänsä juuttui kiinni. Palomiehillä kesti tunnin verran irrottaa mies laitteesta. Ensimmäisessä vaiheessa pelastajat irrottivat rummun koneesta ja sitten varovasti rikkoivat rummun miehen pään ympäriltä. Mies selvisi tapauksesta vahingoittumattomana.

3. Nainen ja pakoputki. Minnesota Yhdysvallat, kesäkuu 2018

Nuori nainen oli pitämässä hauskaa Winstockin kantrimusiikkifestivaaleilla, kun hän näki isossa rekassa valtavan pakoputken. "Hei, minun pääni varmaan mahtuisi tuohon”, nainen muisteli myöhemmin ajatelleensa. Se sopikin, mutta ei lähtenyt enää irti ilman palokunnan leikkureita.

2. Nainen ja ikkuna. Bristol Englanti, syyskuu 2017

Nainen oli Tinder-treffeillä miehen kotona ja tunsi tarvetta käydä isolla asialla vessassa. Ikäväkseen hän huomasi, ettei yksi pökäle suostunut huuhtoutumaan pytystä. Nainen päätti hankkiutua eroon kakasta heittämällä sen ulos vessan ikkunasta. Valitettavasti se laskeutui kapeaan tilaan ikkunoiden välissä. Nainen päätti korjata tapahtuneen kurottautumalla pää edellä pökäleen perään, jolloin hän juuttui kiinni. Palokunta auttoi naisen lopulta pinteestä.

1. Mies ja mikroaaltouuni. Wolverhampton Englanti, joulukuu 2017

Tubettaja joutui pulaan, kun hän oli sementoinut päänsä mikroaaltouuniin. Hän oli työntänyt muovipussiin verhotun päänsä mikroon, jonne hänen ystävänsä kaatoivat seitsemän pussillista pikasementtiä.

Mikroaaltouunin oli tarkoitus olla muottina tässä melko selittämättömässä päänsementoimishankkeessa. Mies ei saanut kunnolla henkeä eivätkä hänen kaverinsa onnistuneet poistamaan mikroaaltouunia hänen päästään. Lopulta mikronpoisto-operaatioon meni palokunnalta puolitoista tuntia.

Kannattaa miettiä kahdesti ennen kuin työntää päänsä ahtaisiin paikkoihin, sillä surullisen usein juuttumistapaukset päättyvät hengen lähtöön. Eikä tämä kuolintapa koskaan näytä hyvältä muistokirjoituksessa.

Kommentoi »